לגבינת הקוטג' יש מקום של כבוד במטבח ובתודעה הישראלית מסיבות רבות, אך בואו לא נשכח שבראש ובראשונה זו גבינה עם מרקם מיוחד וטעם עדין שתענוג לאכול עם ירקות טריים, על גבי פרוסה של לחם טרי. אם אתם מקפידים על תזונה טבעונית או לא יכולים לצרוך מוצרי חלב מסיבה כזו או אחרת, אתם לא צריכים לוותר על החוויה הזאת - אלא רק לשנות אותה במעט בעזרת המתכון הבא לגבינת קוטג' טבעונית על בסיס טופו. תהליך ההכנה קצר ופשוט, אז תרשו לעצמכם לנסות ואולי תופתעו לטובה!
מקור תמונה:
elavegan.com
רכיבים למתכון לגבינת קוטג' טבעונית ללא חלב:
אופן הכנת המתכון לגבינת קוטג' טבעונית ללא חלב:
-
בעזרת מזלג או עם הידיים פוררו את הטופו בקערה בינונית. היזהרו שלא להפוך אותו לפירה, אלא רק לגושים קטנים שיזכירו את מרקם הקוטג'.
-
הוסיפו לקערה קטנה את כל שאר הרכיבים למעט העירית, והמלח והפלפל לתיבול. ערבבו אותם עם מטרפה, שפכו מעל הטופו בקערה הגדולה וערבבו היטב בעזרת כף עץ או פריט דומה.
-
הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם, ערבבו ותקנו תיבול במידת הצורך - ניתן גם בעזרת תוספת של מעט חומץ או שמרים תזונתיים לפי הטעם. אם תרצו להוסיף עירית או עשבים דומים לתיבול, עשו זאת כעת.
-
הכניסו את הקערה למקרר למשך שעה לפחות ואכלו בהנאה על גבי פרוסה או בכל צורה אהובה אחרת.