הריקוטה היא אחת מהגבינות הרכות הכי נפוצות במטבח האיטלקי וגם במקרר של רבים מאיתנו - אך לא אצל המקפידים על תזונה טבעונית או נמנעים מאכילת חלב מסיבות אחרות. היום אנחנו נלמד אתכם כיצד ניתן לשנות את המצב הזה באופן חלקי, באמצעות תחליף ריקוטה טבעוני על בסיס שקדים. למרות שניתן לאכול אותה כבר אחרי תהליך ההכנה, קירור במקרר ייתן לה את המרקם המיוחד שאתם מחפשים, ותוכלו גם להוסיף לה עשבי תיבול שונים כדי ליהנות מחוויה של טעמים.
רכיבים למתכון לגבינת ריקוטה טבעונית ללא חלב:
אופן הכנת המתכון לגבינת ריקוטה טבעונית ללא חלב:
-
הוסיפו ¾ כוס מים ו-¼ כפית מלח לבלנדר יחד עם כל שאר רכיבי המתכון וערבלו עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. גרדו את הדפנות לאחר כדקה ואז המשיכו לערבל לדקה נוספת.
-
הוסיפו מעט מים וערבלו שוב, אם התערובת לא מקבלת מרקם חלק מספיק ועוד יש חתיכות בולטות של שקדים.
-
טעמו והוסיפו עוד מלח במידת הצורך. אם ברצונכם בגבינה בעלת טעם עמוק יותר הוסיפו עוד שמרים תזונתיים, אך היזהרו שלא להגזים. ערבבו וטעמו שוב עד לקבלת טעם רצוי.
-
העבירו את התערובת לנייר גבינה, צרו ממנה בעזרתו כדור, סובבו את החלק העליון של בד הגבינה כדי להדק את הכדור קלות והניחו אותו בתוך מסננת מעל לקערה גדולה במקרר.
-
השאירו את הגבינה במקרר לילה אחד (אפשר גם עד 3 לילות, אך זה לא הכרחי) ואז ניתן לאכול אותה ולהשתמש בה להכנת מנות שונות מהמטבח האיטלקי ובכלל.
טיפ השף:
לתוספת טעם, נתין להוסיף לגבינה 2-3 כפות של פטרוזיליה, בזיליקום או עשב תיבול קצוץ דומה לפני ההכנסה למקרר ולערבב קלות.