חלב שקדים הוא אחד מתחליפי החלב הפופולאריים ביותר שיש היום בישראל. הוא עשיר בוויטמינים ומינרלים, מכיל כמות גדולה של סידן ונחשב לחלב קל ונוח לעיכול, ולכן הוא מומלץ לילדים קטנים ואנשים מבוגרים כאחד. בנוסף, תהליך ההכנה שלו פשוט להפליא ודורש מעט מאוד מרכיבים.
אופן הכנת החלב שקדים:
-
הניחו את השקדים בקערה להשריה עם מים פושרים למשך הלילה.
מקור תמונה:
superlife
-
העבירו את השקדים לבלנדר וצקו את מי ההשריה לכיור.
-
הוסיפו 800 מ"ל מים לשקדים שבבלנדר וסגרו היטב את המכסה.
-
טחנו את השקדים בקפידה והפסיקו את פעולת הבלנדר כשתקבלו מרקם חלק.
-
מזגו את חלב השקדים לקערה דרך בד גאזה לצורך סינון הגושים. אם נותרה לכם עיסת שקדים בבד, נסו לסחוט ממנה את שאריות הנוזלים.
-
העבירו את הנוזל שנמצא בקערה לבקבוק זכוכית באמצעות משפך.
-
ניתן לשמור למשך יומיים-שלושה במקרר.
מקור: ליאור.ק