המיונז הוא מטבל/ממרח המשתלב בצורה נהדרת עם מגוון מאכלים, ואחרי שמבינים שכל כך קל להכין אותו בבית קשה מאוד לחזור לרכוש את המיונז התעשייתי ומלא הסוכר והחומרים המשמרים. מכינים אותו מכמה מרכיבים פשוטים שאפשר למצוא כמעט בכל מטבח, ואפשר להכין איתו כל כך הרבה מאכלים טעימים. אופן ההכנה קל ומהיר, אפשר לטרוף, ואפשר לערבל במעבד מזון, לבחירתכם.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים מיונז ביתי משובח:
ביצה: כדי להשתמש בביצה טרייה, ולהוציא אותה כמה דקות לפני ההכנה מהמקרר כדי שתגיע לטמפרטורת החדר.
לימון סחוט: מיץ הלימון מייצב את המיונז ומוסיף טעם מיוחד, אפשר להמיר אותו בכף חומץ בן יין.
חרדל: מוסיף טעם, עוזר לייצוב המיונז, אפשר להשתמש בחרדל רגיל במקום בחרדל דיז'ון.
שמן: מומלץ להשתמש בשמן צמחי מסוג: קנולה/אבוקדו/חמניות/אורז... ולא בשמן זית שיעניק למטבל טעם מריר מעט, וחבל.
להפיכת המתכון לטבעוני: אפשר להמיר את הביצה בכפית קמח.
אחסון: במקרר בתוך כלי זכוכית אטום, לא יותר מיומיים.
להעשרת המיונז: ניתן להוסיף שום קונפי, פסטו, סרירצ'ה, קארי, פלפל שחור גרוס...