אגוזי הקשיו הם מקור מצוין למגנזיום ולנחושת, מינרלים טבעיים השומרים על בריאות הלב ומערכת כלי הדם, בנוסף לכך שהם מגבירים את ייצור הפיגמנט המגן על עור הגוף מקרינת השמש המסוכנת. לחמאת הקשיו יש טעם דומה לחמאת בוטנים, אך מעודן יותר.
אופן הכנת החמאת קשיו:
-
הכניסו את כל המרכיבים יחד לבלנדר חזק או מעבד מזון. שפכו פנימה מעט מים על פי הצורך והסמיכות אותה תרצו לחמאה שלכם.
-
הפעילו את מעבד המזון עד שתקבלו משחה חלקה ואחידה.
-
לאחר שסיימתם לטחון את התערובת, רכזו אותה אל תוך בד גבינות והמתינו עד שכל הנוזלים יתנקזו החוצה.
-
כאשר כל הנוזלים יישפכו מן התערובת היא מוכנה להגשה או לשמירה במקרר.
מקור: עידו קיסוס