הכנת ריבה תמיד מזכירה לי את סבתא שלי, שנהגה לבשל סיר גדול ומבעבע של ריבה עם ריח משכר ומתוק שהורגש בכל חלקי הבית. בניגוד למה שסבתי תמיד טענה, ריבות אינן קשות להכנה וכל אחד יכול לעשות אותן, והמתכון הנפלא והפשוט הזה בהחלט מוכיח זאת...
אופן הכנת הריבת בננות:
-
פרסו את הבננות לחתיכות קטנות.
-
חתכו את האננס לחתיכות והניחו אותן בסיר יחד עם הסירופ.
-
הוסיפו לסיר סוכר ומיץ מ-2 לימונים (הוסיפו עוד סוכר אם יש צורך). לאחר מכן הוסיפו קוקוס טחון וחתיכות בננה והביאו לרתיחה תוך כדי בחישה, על להבה בינונית-גבוהה.
-
הנמיכו את עוצמת האש ובשלו במשך 10 דקות.
-
הסירו את הסיר מהאש, הכניסו את התערובת לבלנדר לאחר שתתקרר מעט וערבלו עד ליצירת תערובת חלקה.
-
החזירו את התערובת לסיר ובשלו שוב עד שהריבה תקבל מרקם עבה.
-
את הריבה תוכלו להעביר לצנצנת זכוכית ולאחסן במקרר, עד חודש ימים.
מקור: רונית ל.