אגוזי הלוז מחזקים את העצמות ואת תפקוד המפרקים, ונחשבים גם כבריאים במיוחד למערכת העצבים, שכן הם מקור מעולה לוויטמין E, נחושת ומנגן. אנחנו רגילים לטעם אגוזי הלוז בממרח הנוטלה, אך כאן אנחנו מקבלים אותו ללא השוקולד והסוכר ובאופן טבעי ובריא הרבה יותר.
אופן הכנת החמאה מאגוזי לוז:
-
חממו את התנור לחום של 190 מעלות. פזרו את האגוזים על נייר אפייה וקלו אותם למשך 10-15 דקות.
-
הוציאו את האגוזים מהתנור, ובזמן שהם חמים הניחו אותם על מגבת יבשה. סגרו את המגבת לצורת כדור, ושפשפו את האגוזים אחד בשני דרך המגבת כדי שהקליפה תוסר מהם.
-
הכניסו את האגוזים (ללא הקליפות) לתוך מעבד מזון.
-
הפעילו את מעבד המזון למשך 4-5 דקות.
-
הוציאו את החמאה והגישו.
מקור: עידו קיסוס