header

מתכון לממרח שוקולד ואגוזי לוז

אם גם אתם מעוניינים למלא את הכריך של ילדיכם בממרח בריא ומזין, תוכלו לעשות זאת בהצלחה יתרה הודות למתכון הפשוט הבא

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לממרח שוקולד ואגוזי לוז
רכיבים לממרח שוקולד אגוזים:
אגוזי לוז - 3 כוסות (ללא מלח ולא קלויים, 415 גר')
שוקולד מריר - 100 גר' ( קצוץ, מומלץ להשתמש בשוקולד מריר מעל 70%)
תמצית וניל - 1 כפית
מלח ים - ½ כפית
אופן הכנת הממרח שוקולד אגוזים:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. פזרו את אגוזי הלוז במרווחים ובשכבה אחת על תבנית האפייה, ואפו אותם בתנור במשך 15-12 דקות. אם בכל זאת בחרתם להשתמש באגוזים קלויים, צלו אותם בתנור במשך 10-8 דקות.
  3. תנו לאגוזים להצטנן מעט והניחו אותם על גבי מגבת. כעת, גלגלו את האגוזים על המגבת כך שהקליפה שלהם תתנתק מהם עד כמה שאפשר. ככל שתסירו יותר את הקליפות כך תזכו במרקם קרמי יותר, אך אל תאבקו במקרה שלא תצליחו להסיר את הקליפות באופן מושלם.
  4. העבירו את אגוזי הלוז (ללא הקליפות שהסרתם) לתוך מעבד מזון וערבלו אותם במהירות מהירה עד שיתפוררו. לאחר מכן ערבלו את האגוזים על עוצמה נמוכה עד לקבלת ממרח, סך הכל 10-8 דקות. preperation
  5. בינתיים, תוכלו להמיס את השוקולד המריר במיקרוגל או בשיטת בן מארי, בה מניחים את השוקולד בקערה עמידה לחום, אותה מניחים על סיר עם מים על גבי להבה בינונית, ומבשלים עד שהשוקולד נמס.
  6. לאחר שהאגוזים יהפכו לממרח קטיפתי ואחיד, הוסיפו אל קערת מעבד המזון את השוקולד המומס, מלח ים ותמצית וניל וערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. כעת, מומלץ לטעום את הממרח על מנת שתדעו אם יש צורך לתבל בעוד מלח או בתמצית וניל. אם אתם מרגישים שהממרח לא מתוק כפי שהייתם רוצים, מומלץ להוסיף 2-1 כפות סירופ מייפל בהדרגתיות.
  7. העבירו את הממרח לצנצנת אטומה ואחסנו אותה בטמפרטורת החדר למשך 3-2 שבועות.
מקור: חגית.י
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.