הטחינה היא מחית שמכינים מזרעי שומשום טחונים. זרעי השומשום יכולים להיות קלויים או בצורתם הטבעית כאשר רמת הקלייה משפיעה על הטעם וצבע הטחינה. הטחינה המלאה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים יותר מהרגילה, אך היא סמיכה ובעלת טעם "כבד" יותר במקביל. שתיהן עשירות בברזל, סידן, סיבים תזונתיים ועוד. אך במלאה כמות כפולה. אם נתקלתם בשכבת שומן בטחינה אל דאגה, זהו השמן שנפרד ממוצקי השומשום. אל תחשבו שהטחינה מקולקלת, להפך זה סימן מעולה שמעיד על כך שאין תוספות מיותרות בטחינה ושהיא איכותית, ערבבו והשמן יתמזג ויעלם.
את הטחינה הטובה והאיכותית מפיקים על ידי טחינת השומשום באבני ריחיים, בחלק מהחברות שמוכרות טחינה משתמשים במכונות לכבישה קרה שפוגעות בטעם ובאיכות, לכן שווה להשקיע ברכישת טחינה גולמית משובחת. אפשר למצוא מגוון טחינות איכותיות ברשתות השיווק המכילות חומרים משמרים, אך הרבה יותר מומלץ להכין לבד וגם זה גם קל. בכמה דקות ערבוב יש לכם טחינה טרייה, טעימה ובריאה!
כמה נקודות לפני שנלמד איך מכינים טחינה ביתית:
טחינה גולמית: קיימים כמה סוגי טחינה גולמית:
מים: מומלץ להשתמש במים כמה שיותר קרים, הם מתמזגים בצורה טובה יותר עם השומנים שבטחינה ומסייעים בהגעה למרקם סמיך.
מיץ לימון: התאימו את מינון מיץ הלימון לטעמכם האישי, אם אינכם אוהבים טחינה בעלת טעם מעט חמצמץ, הפחיתו את כמות מיץ הלימון ולהפך.
לשדרוג הטעם: אפשר להוסיף שום כתוש, כף מיונז, להחליף את הפלפל השחור בפלפל לבן או להמיר את המים ביוגורט.
להוספת צבע: לטחינה אדומה הוסיפו פפריקה, לירוקה פטרוזיליה או כוסברה טחונים, לוורודה סלק, לכתומה מחית בטטה וגזר, לצהובה מעט כורכום.
מנות עם טחינה: הטחינה משתלבת בצורה מעולה עם מגוון מנות כמו חומוס, סביח, סינייה, סלט ירקות, סלט חצילים, עוגיות או עוגת טחינה, כרובית בטחינה, חלבה ולחם טחינה.