הסביח הוא מאכל יהודי-עיראקי המורכב מפיתה שבתוכה: חציל, ביצה קשה, סלטים, מטבלים... את הסביח יהודי עיראק נהגו לאכול בשבת בבוקר לאחר החזרה מבית הכנסת. המנה המסורתית מוגשת במגש, tl בישראל נהוג לאכול את הסביח בעיקר בתוך פיתה. יש הטוענים כי שם המנה הגיע מהשפה הערבית, בגלל שהמנה הוגשה בבוקר אז שמה מגיע מהמילה סאבח שפירושה בוקר. טענה נוספת היא שהמנה קיבלה את שמה בהשראת צבי חלבי ששם הכינוי שלו היה ״סביח״, והיה הראשון שמכר את המנה בארץ בשנות ה-60, ולעומת כל אלו יש הטוענים שהשם הוא בכלל ראשי התיבות של "סלט, ביצה, יותר חציל".
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סביח:
פיתה: את המנה נהוג להגיש בפיתה אבל אפשר כמובן לאכול גם בצלחת, לחם פרנה, לאפה... רצוי לרכוש (או להכין) פיתות חזקות שיוכלו להכיל בצורה טובה את תכולת המנה, ולא כאלה דקות שיקרעו.
חציל: מומלץ לבחור חצילים קלים יחסית, חצילים אלו בד"כ פחות מרירים ויש בהם כמות זרעים קטנה יותר. את החצילים ניתן לטגן בשמן חצי עמוק במחבת פסים או לאפות בתנור, לבחירתכם.
ביצים קשות: במנה המסורתית הביצים קשות וחומות, כיוון שהמנה הוגשה בשבת לצד חמין שבו הן התבשלו. אפשר כמובן להכין גם עם ביצים רגילות.
תפוח אדמה: בישול תפוחי האדמה עם הקליפה יסייע לשמור על צורתם וימנע מהם להתפרק במהלך הבישול. אפשר להוסיף לתיבול גם מעט כורכום בנוסף למלח ולפלפל שבמתכון. אפשר להחליף את תפוחי האדמה בכרובית.
טחינה: ניתן להחליף את הטחינה בחומוס או לשלב גם וגם. הנה מתכון קל הכנה לטחינה.
הפיכת המנה לטבעונית: החליפו את הביצים בטופו.
שדרוג והחרפת הטעם: הוסיפו פלפל חריף ירוק, צ'ילי, אריסה, סחוג.