בעבר היו מכינים את הלחוח על משטח מיושר מעל מדורה, אך היום ניתן להכין אותו במחבת מעל הגז. את הפיתה הספוגית הזו נהוג לאכול בדרך כלל עם מרקים או חילבה.
אופן הכנת הלחוח:
-
ערבבו את הסולת עם 2 כוסות מים רותחים. הוסיפו את הסולת תוך כדי בחישה על מנת להימנע מגושים.
-
הוסיפו לקמח המנופה את המלח והשמרים, ואחדו אותם תוך כדי ערבוב. היזהרו שלא לשים את המלח בדיוק על השמרים משום שהמלח הורג אותם.
-
הוסיפו לקמח ¼6 כוסות מים פושרים.
-
הוסיפו לסולת 2 כוסות מים פושרים.
-
ערבבו היטב את כל המרכיבים לבלילה אחת ללא גושים.
-
הניחו לבצק לתפוח בזמן שהוא מכוסה למשך כשעה, עד שיופיעו בו בועות אויר.
-
טבלו נייר סופג במעט שמן ושמנו בעזרתו מחבת טפלון איכותית.
-
צקו כוס מהבלילה (כ-200 מ"ל) למחבת, והטו את המחבת לצדדים עד שהבלילה תתפזר בה באופן אחיד.
-
הניחו את המחבת מעל להבה גדולה ללא מכסה עד שהלחוח יהיה כמעט כולו מכוסה בחורים.
-
כסו את המחבת והמשיכו את הטיגון למשך כדקה נוספת עד שתחתית הלחוח תשחים מעט. אם יש צורך, הנמיכו את הלהבה על מנת שלא ישרף.
-
הניחו את הלחוח על נייר סופג עד שיתקרר.
-
לקראת הלחוח הבא, הרטיבו במים קרים את תחתית המחבת על מנת שתתקרר, מרחו שוב שמן בעזרת נייר סופג, וחזרו על התהליך.
-
הזהרו שלא להניח את הלחוח אחד על השני בעודם חמים. פזרו אותם עד שיתקררו, ורק אז תוכלו לרכז אותם יחד.
מקור: עדן גזית