אין כמו מרק חם ומהביל ביום קר וסגרירי - הריח הנהדר המציף את חלל החדר כמו קורא לכולם לבוא ולהצטופף מסביב לשולחן. מרק החרירה המרוקאי הוא מסוג המתכונים המיוחדים אשר נושאים קסם שכזה עימם בשל מרקמם וטעמם היוצאים מן הכלל. למתכון מרק החרירה המסורתי שלפניכם הוסיפו גם עלי חוביזה שנהגו לקטוף או לקנות בשוק כדי לשפר את מרקמו של המרק ובשל דאגתן של האימהות לבריאות בני משפחתן.
מקור תמונה:
eatweeds
אופן הכנת המרק חרירה:
-
הניחו סיר בינוני מעל אש בינונית, צקו את השמן לתוכו וחממו מעט.
-
הוסיפו את הבצל וטגנו אותו מעט, היזהרו שלא ישנה את צבעו, כ-5 דקות.
-
הוסיפו את עלי הסלרי וטגנו אותם כמה דקות יחד עם הבצל.
-
הוסיפו את כל התבלינים, ערבבו היטב עם הסלרי והבצל, כסו בשמן והנמיכו מעט את הלהבה.
-
הכניסו אל תוך הסיר את העגבניות, העדשים הירוקות וגרגירי החומוס ובשלו כ-5 דקות.
-
צקו פנימה את המים, הביאו לרתיחה ובשלו כ-30 דקות או עד שהעדשים הירוקות רכות. ייתכן שתצטרכו להוסיף מעט מים תוך כדי בישול כדי לפצות על ספיגת המים של העדשים.
-
לאחר שהעדשים התבשלו, הוסיפו את עלי החוביזה ומעט תיבול נוסף במידת הצורך ובשלו כמה דקות עד שהעלים מתרככים מעט.
-
העבירו לקערות והגישו עם פלח לימון ליד על מנת שהסועדים יסחטו מעט מיץ לימון טרי כדי לשדרג את טעם המרק.