לחמניות הבאן (באו) הן לחמניות מאודות, רכות ואווריריות. אפשר למלא אותן לפני האידוי במלית צמחונית או בשרית, ואפשר לאדות אותן ריקות, לחצות כמו לחמניות המבורגר ולהכניס פנימה מנה טעימה ומשביעה כמו: המבורגר, חזה עוף, סלמון, טופו, ירקות, ביצת עין... עם רוטב טעים שיספג בלחמנייה הבשרנית. את הבאן מכינים מבצק שמרים בדיוק כמו שמכינים לחמניות אחרות "ורגילות", ההבדל הוא בתוספת אבקת אפייה ולעיתים גם סודה לשתייה, התורמים לאווריריות כפולה ומכופלת, ובכך שהן לא נכנסות לתנור אלא עוברות אידוי.
האידוי הקלאסי נעשה בתוך כלי ייעודי על גבי עלי בננה אותם לא קל למצוא פה בארץ, אך נייר אפייה יעשה את העבודה כתחליף משביע רצון. את סלסלות האידוי ניתן למצוא בחנויות המחזיקות כלי מטבח ומוצרים אסיאתיים. האידוי הוא טכניקת בישול מעולה השומרת על הוויטמינים, הטעם והצבע הטבעיים ברכיבים, ללא שמן וקלוריות מיותרות. חוץ מבצקים ניתן לאדות גם ירקות, בשרים, דגים, טופו...
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים חמניות באן רכות:
קמח: ניתן להמיר את הקמח הלבן בקמח תופח ולהוריד את כפית אבקת האפייה.
סודה לשתייה: אינה רכיב חובה, אך היא מסייעת בהתפחה וביצרת הרכות המיוחדת.
חומץ אורז: גם אינו רכיב חובה אך מוסיף טעם מיוחד ללחמניות, אפשר להשתמש גם בחומץ רגיל.
כדרור: את עיגולי הבצק יוצרים בקוטר של כ-4-5 ס"מ, דוחפים פנימה את קצוות הכדור כלפי מטה, מגלגלים על משטח עבודה בעזרת מפרק היד, עד שנוצר עיגול חלק, מניחים את העיגול עם הצד החלק והיפה כלפי מעלה.
ריבועי נייר אפייה: את עיגולי הבצק כדאי להניח על ריבועי נייר אפייה, מומלץ לחתוך ריבועים גדולים יותר מגודל הכדור שתגלגלו כדי שיהיה לבצק מספיק מקום לתפוח עליו. ריבועי הנייר מסייעים בהעברת הלחמניות לכלי האידי בצורה קלה; מניחים אותם יחד עם הבצק בכלי האידוי ובכך מונעים מהבצק להידבק לכלי במהלך האידוי, אפשר לוותר על חיתוך הריבועים, לגזור עיגול בגודל כלי האידוי ולחורר אותו, אך קחו בחשבון שיש סיכוי שתצטרכו להחליף אותו במהלך האידוי.
התפחה: חשוב להניח את כדורי הבצק עם מרווחים בין כדור לכדור אחרת הם ידבקו אחד לשני, ולא יהיה להם מספיק מקום לתפוח. אל תוותרו על ההתפחה, במיוחד אחרי יצירת העיגולים, אחרת הלחמניות יהיו קשיחות ומכווצות.
סיר: חשוב מאוד להתאים את גודל הסיר לגודל כלי האידוי, סיר קטן מדי יגרום לאדים "לברוח" מהצדדים, ולא לצאת במלא הכוח דרך כלי האידוי. אין צורך למלא את הסיר במלואו, מספיק חצי. אם המים נגמרו בסיר והתאדו לגמרי לפני שסיימתם לאדות את כל הלחמניות אל תפחדו להוסיף עוד, ולהמשיך.
אידוי הבצק: חשוב מאוד לא להניח נייר אפייה ללא חורים, אחרת האוויר לא יוכל לעבור ותהליך האידוי לא יקרה!
בשתי הדרכים מתקבלות לחמניות, לבנבנות ובהירות, רכות ותפוחות. השתדלו לפתוח את מכסה כלי האידוי כמה שפחות במהלך האידוי, אחרת המרקם שלהן עלול להיפגע.
צינון: חשוב לצנן לגמרי את הלחמניות, אם תפרסו אותן כשהן עדיין חמות הן עלולות להצטמק.
הקפאה: ניתן להקפיא את הלחמניות, להפשיר ולאדות שוב כדקה או שתיים.