אם שקשוקה טבעונית נשמעת כמו משימה בלתי אפשרית, כנראה שעוד לא טעמתם את מתכון השקשוקה הזה. השילוב בין הטופו והתבלינים במתכון יוצר טעם שמזכיר את זה של ביצים, כך שאתם יכולים ליהנות ממנה עשירה ובריאה ולא לחוש רגשות אשמה.
אופן הכנת שקשוקה טבעונית:
-
חממו 2 כפות שמן זית במחבת גדולה, על חום בינוני נמוך.
-
הוסיפו למחבת בצל קצוץ וטגנו מעט עד שהוא נהיה שקוף. הוסיפו את השום וטגנו עוד כ-2 דקות עד שהם יתרככו.
-
הוסיפו למחבת את הפלפל האדום ואת החציל וטגנו יחדיו עד שהם יתרככו גם. הוסיפו את התבלינים: כמון, פפריקה מעושנת וצ'ילי וטגנו במשך דקה.
-
הוסיפו למחבת רסק עגבניות, ערבבו היטב והוסיפו את קוביות העגבניות עם 120 מ"ל מים ומעט מלח. הניחו לרוטב להתעבות על ידי בישול על חום בינוני-נמוך למשך כ-45 דקות וערבבו מדי פעם.
-
סננו את הטופו, תבלו אותו במלח שחור וכורכום והניחו בצד.
-
לאחר שהרוטב התעבה, טעמו ואזנו טעמים, הוסיפו מעט סוכר במידת הצורך.
-
פזרו את הטופו מעל הרוטב של השקשוקה, פזרו מעט עלי פטרוזיליה מכל וגם אפונה טרייה.