רבים נוהגים להתחיל את ארוחת הבוקר של שבת עם ג'חנון חם ורך בליווי ביצה חומה ורסק עגבניות פיקנטי. למרות האפשרויות הקיימות בחנויות, אי אפשר להתחרות בטעמו של ג'חנון ביתי חמים וטעים, ועם המתכון לג'חנון קל ההכנה שלפניכם, לא תבינו איך לא ניסיתם להכין ג'חנון לבד עד עכשיו.
מקור תמונה:
i.pinimg
רכיבים לעגבניות המרוסקות:
אופן הכנת הג'חנון:
-
הכינו סיר של ג'חנון (ניתן לקנות בכל חנות כלי בית) עם מכסה, הניחו בתחתית שלו שכבה של פרוסות לחם והניחו מעל רדיד אלומיניום על מנת שהג'חנון לא ידבק לפרוסות הלחם.
-
לושו בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והמים, עד ליצירת בצק חלק, אחיד ומעט דביק.
-
הניחו לבצק לנוח כשעתיים לפחות (עדיף לתת לבצק לנוח לילה שלם).
-
לאחר מנוחת הבצק, לושו אותו שוב וחלקו ל-6 כדורים.
-
מרחו על משטח העבודה מעט מן השמן, הניחו עליו כדור בצק אחד והחליקו עם הידיים את הבצק ליצירת עלה מרובע דק, כמעט שקוף. מיתחו את הקצוות כמה שניתן עד ליצירת עלה באורך של כ- 40 ס"מ.
-
שמנו מעט את הבצק עם החמאה או השמן עד 1 כף לעלה בצק לפי הצורך. קפלו את הבצק ל-3 ליצירת מלבן ברוחב של כ-13-15 ס"מ וגלגלו את הבצק לאורך המלבן כך שיווצר מעיין מקל עבה באורך 13-15 ס"מ.
-
הניחו את בצק הג'חנון המגולגל בתוך סיר הג'חנון (עשוי מאלומיניום לפיזור חום אחיד).
-
חיזרו על פעולה זאת עם כל כדורי הבצק (סדרו את הג'חנון בשכבות).
-
סיגרו את הסיר עם המכסה והכניסו לאפייה בתנור בחום של 100-110 מעלות למשך 10-12 שעות.
-
הג'חנון צריך לקבל גוון חום זהוב, ויש להגיש אותו בליווי ביצה חומה ורסק עגבניות פיקנטי.
אופן הכנת העגבניות המרוסקות:
-
חצו את העגבניות וגרדו אותן במגרדת כך שתיוותרו רק עם הבשר וללא הקליפה.
-
תבלו את העגבניות המרוסקות במלח לפי הטעם ובסחוג לפי רמת החריפות הרצויה. טבלו את הג'חנון ברסק ואיכלו בתאבון.
אופן הכנת הסחוג הירוק:
-
הכניסו את כל רכיבי הסחוג למעבד מזון והפעילו במשך כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת ירוקה ודלילה. טעמו ותבלו לפי הצורך. תוכלו להשתמש בסחוג מיד או לשמור אותו במקרר מספר שבועות.