אין כמו לחם ביתי וחם כדי להפוך את היום שלכם למושלם, במיוחד בימים שאחרי חג הפסח, אבל הכנת לחם דורשת בדרך כלל מאמץ רב. המתכון הבא ללחם מושלם הוא כל כך פשוט שאפילו ילדים יכולים להכין אותו!
אופן הכנת הלחם:
-
העבירו את הקמח לקערה גדולה.
-
הוסיפו את השמרים, המלח והמים.הוסיפו את השמרים, המלח והמים.
-
כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו לו לתפוח במקום חמים כ-12 שעות.
-
לאחר התפיחה, הבצק אמור להיראות כך.
-
קמחו משטח עבודה והעבירו אליו את הבצק. קפלו את קצוות הבצק אל מרכזו, כך שיווצר משטח חלק. הרטיבו את הידיים כדי למנוע מהבצק להידבק אליהן.
-
לאחר הקיפול, הניחו את הבצק על נייר אפייה, או על מגבת מקומחת. הניחו את הבצק בכלי צר, כסו, והניחו לו לתפוח במשך 2 שעות נוספות. הבצק אמור להכפיל את נפחו.
-
חצי שעה לפני סיום התפיחה, התחילו לחמם סיר גדול ומכוסה בתנור, לחום של 230° מעלות. יש להשתמש בסיר מתכת כבד.
-
הניחו נייר אפייה בתחתית הסיר המחומם, והניחו מעליו את הבצק התפוח.
-
כסו את הסיר ואפו בתנור במשך 30 דקות. הסירו את המכסה ואפו במשך 20 דקות נוספות. אם תקישו על הלחם המוכן, הוא אמור להשמיע צליל עמום וחלול.
-
הניחו ללחם להתקרר, וזהו, הוא מוכן!
מקור: רעות מלכי