header

מתכון לפוקצ'ה איטלקית ללא גלוטן

כאשר מדברים על לחמים ומוצרי מאפה, תמיד יהיה מי שיזכיר את הפוקצ'ה וירעיף שבחים על הלחם האיטלקי הטעים הזה, שהרי כל מי שאי פעם טעם אותו הישר מהתנור יודע זאת. כדי שגם אלו מביניכם שרגישים לגלוטן או לא אוכלים אותו בגלל תזונה מיוחדת יוכלו ליהנות מהלחם האיטלקי האהוב, מומלץ לנסות את המתכון נטול הגלוטן הבא שלא נופל מהמקור בטעמו ויפתיע אתכם בכל פעם מחדש.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפוקצ'ה איטלקית ללא גלוטן מקור תמונה: sarahbakesgfree
רכיבים לשמן שום ותבלינים:
שמן זית - 2 כפות
שום - 2 כפות (כתוש)
אורגנו - 1 כפית (מיובש)
בזיליקום - 1 כפית (מיובש)
שבבי צ'ילי - ¼ כפית (לא חובה)
מלח - ¼ כפית
רכיבים לפוקצ'ה:
קמח טפיוקה - ½ כוס
קמח אורז - ½ כוס
גואר גאם - 1 כפית (או קסנטן גאם)
אבקת אפייה - 2 כפיות
מלח - ½ כפית
מי סודה - ½1 כוסות
שמן זית - 2 כפות
סירופ מייפל - 1 כפות (או דבש)
אופן הכנת השמן שום ותבלינים:
  1. ערבבו את כל הרכיבים יחדיו בקערה והניחו בצד.
אופן הכנת הפוקצ'ה:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בגודל 35X25 בנייר אפייה.
  2. בקערה נפרדת ערבבו יחד את הקמחים, גואר גאם, אבקת אפייה ומלח.
  3. הוסיפו לתערובת הקמחים מי סודה, סירופ מייפל/דבש, 2 כפות שמן זית וערבבו הכל יחד לאיחוד הרכיבים אך לא ליצירת בצק חלק.
  4. צקו את הבלילה למרכז תבנית האפייה ובעזרת מרית או יד משומנת מעט החליקו את בצק הפוקצ'ה לכל שטח התבנית.
  5. מרחו את שמן השום על הפוקצ'ה, ובעזרת אצבעות הידיים צרו גומות בבצק בעומק של ½2-2 ס"מ. הכניסו את התבנית לתנור ואפו את הפוקצ'ה במשך 20-22 דקות או עד לקבלת גוון חום זהוב. סובבו את התבנית בתנור כך שחלקה הקדמי יהיה כעת האחורי ולהיפך לאחר 10 דקות ראשונות של אפייה לקבלת גוון אחיד בכל הפוקצ'ה.
  6. לאחר שהפוקצ'ה מוכנה, הוציאו את התבנית מהתנור ואפשרו לה להתקרר כ-10 דקות לפני ההגשה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.