header

מתכון לפיתות ללא גלוטן

המתכון הבא מהווה בשורה משמחת עבור אנשים שרגישים לגלוטן, שכן הוא אינו מכיל את הרכיב הזה שגורם לתופעות לוואי לא נעימות אצלם. יתרה מזאת, המתכון גם אינו מכיל שמרים כך שלא תצטרכו לבזבז זמן על התפחה לפני שתזכו לטעום מהפיתות המעולות הללו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיתות ללא גלוטן מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
רכיבים לפיתה:
קמח טפיוקה - 1 כוס
קמח אורז - ¼ כוס
קורנפלור - כ-¼ כוס (לקימוח)
קסנטן גאם - 1 כפית (או גואר גאם)
אבקת אפייה - ½1 כפות
מלח - 1 כפית
שמן צמחי - 1 כף
ביצה - 1 (בינונית, בטמפרטורת החדר)
חלבון ביצה - 1 (בטמפרטורת החדר)
מים - ¾ כוס (או חלב, בטמפרטורת החדר)
אופן הכנת הפיתה:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה. אם יש לכם אבן שמוט לאפיית פיצה הכניסו אותה לתנור בעת ההפעלה שלו.
  2. לקערת המיקסר הכניסו את הקמחים ללא גלוטן, קסנטן גאם, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וערבבו הכל יחד בעזרת וו הלישה.
  3. הוסיפו לתערובת הקמחים ביצים ומים, ערבבו עד להיווצרות בצק רך ואחיד הנפרד מדפנות הקערה והניחו אותו בצד למשך כ-2 דקות. preperation מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
  4. העבירו את הבצק למשטח מקומח מעט וחלקו אותו ל-8 חלקים שווים. גלגלו כל חתיכת בצק לכדור והניחו בצד.
  5. רדדו כל כדור בצק לעיגול שטוח בעובי של מעט יותר מחצי ס"מ והניחו בתוך תבנית התנור או על אבן השמוט. preperation מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
  6. אפו כל פיתה במשך 1 דקה מכל צד (עשו זאת במהירות כדי שהן לא יתקררו). preperation מקור תמונה: glutenfreeonashoestring
  7. הוציאו את הפיתות מהתנור ואפשרו להן להתקרר כ-3 דקות. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.