header

מתכון לביצים קשות ואדומות בתחמיץ

ביצה קשה היא אחד המאכלים הטעימים שאהובים כמעט על כולם, ולרוב היא מוגשת בצבעים של לבן או חום, אך האם יצא לכם לטעום ביצה סגולה? אם עדין לא יצא לכם וגם אם כן, אתם מוזמנים לנסות את המתכון המיוחד הבא אשר בסיומו תקבלו ביצה טעימה ומרשימה שתגרום לכולם לרצות לאכול כל מנה שתכלול את המעדן הנפלא הזה. ניתן לאכול את הביצה כמו שהיא או פשוט להוסיף אותה כקישוט למאכלים שונים. 
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לביצים קשות ואדומות בתחמיץ מקור תמונה: craftycookingmama
רכיבים לביצה קשה:
ביצים - 6 (קשות)
סלק - 1 (מבושל, קלוף ופרוס דק)
מיץ סלק - 400 מ"ל
חומץ לבן - ⅓ כוס
חומץ תפוחים - ⅓ כוס
סוכר - 2 כפות
מלח - ½ כפית
אופן הכנת הביצה קשה:
  1. קררו את הביצים המבושלות וקלפו בעדינות את הקליפה. שימו בקערה והניחו אותה במקרר בינתיים.
  2. מזגו את מיץ הסלק אל סיר קטן והוסיפו את שני סוגי החומץ, סוכר ומלח.
  3. בשלו מעל להבה בינונית עד לרתיחה כ-5 דקות.
  4. הכניסו את הביצים לצנצנת או כלי מתאים והניחו מעליהן את פרוסות הסלק.
  5. צקו מעל את הנוזל, צננו מעט והכניסו מכוסה למקרר למשך יומיים שלושה.
  6. לאחר מכן הוציאו את הביצים, סננו והגישו לצד פרוסות הסלק או בלעדיהן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.