אם רק הייתם יודעים מהם היתרונות הבריאותיים שיש בלפת ואת העובדה שיש ביכולתו לווסת את לחץ הדם לרמה תקינה, הייתם נכנסים עכשיו למטבח ומכינים את מתכון קציצות הלפת ותפוח האדמה שלפניכם. לכן, אחרי שתלמדו על סגולותיו של הירק המיוחד הזה, תיכנסו למטבח, תכינות את המתכון הזה ותצאו שבעים ומרוצים מזה שאכלתם אוכל טעים וגם בריא!
רכיבים לקציצות לפת ותפוח אדמה:
אופן הכנת הקציצות לפת ותפוח אדמה:
-
הכניסו את קוביות הלפת ותפוחי האדמה לסיר עם מים ומעט מלח ובשלו כ-15-17 דקות או עד שהם רכים. סננו ויבשו בסיום הבישול.
-
העבירו את הירקות המיובשים אל קערה בינונית ומעכו אותם לפירה. הוסיפו ביצה, קמח, בצל ירוק, מלח ופלפל, וערבבו אותם היטב.
-
צרו קציצות מהתערובת והניחו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה שעליו יש למרוח באופן שווה את השמן הקנולה.
-
הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, לאפייה של כ-12-20 דקות או עד שהקציצות נעשות זהובות-שחומות.
-
הוציאו מהתנור והגישו לצד יוגורט או גבינה חמצמצה.