מלפפון כבוש הוא המזון המותסס הפופולארי ביותר שיש, ולמרות שהוא מאבד חלק מיתרונותיו הבריאותיים בעת תהליך התסיסה, כמו למשל הוויטמינים שבו אשר מסיסים במים, הוא מקבל את כל היתרונות השונים של המזונות המותססים. על כן מומלץ לשלב את צריכתו יחד עם אכילת מלפפון בצורתו הטבעית.
מקור תמונה:
Maya83
אופן הכנת המלפפונים חמוצים:
-
הניחו בצנצנת נקייה ויבשה שיני שום ועלי דפנה.
-
פזרו את המלפפונים בצנצנת מעל השום.
-
ערבבו בקערה חומץ, מלח, ורבע מכמות המים יחד וצקו על המלפפונים שבצנצנת. ערבבו היטב והוסיפו מים עד כ-2 ס"מ לפני החלק העליון של הצנצנת וסגרו עם מכסה.
-
הניחו על הדלפק למשך 48 שעות לכל הפחות, וכאשר המלפפונים כבושים כראוי הכניסו את הצנצנת למקרר.