header

מתכון למלפפונים כבושים

מלפפון כבוש הוא המזון המותסס הפופולארי ביותר שיש, ולמרות שהוא מאבד חלק מיתרונותיו הבריאותיים בעת תהליך התסיסה, כמו למשל הוויטמינים שבו אשר מסיסים במים, הוא מקבל את כל היתרונות השונים של המזונות המותססים. על כן מומלץ לשלב את צריכתו יחד עם אכילת מלפפון בצורתו הטבעית.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למלפפונים כבושים מקור תמונה: Maya83
רכיבים למלפפונים חמוצים:
מלפפונים - 1 קג' (פרוסים בעובי בינוני-דק)
מים - 1 ליטר (מסוננים)
חומץ 5% - ½ כוס (או חומץ תפוחים)
מלח - 2 כפות
שיני שום - 3-5 (קלופות)
עלי דפנה - 3-5 (לא חובה)
אופן הכנת המלפפונים חמוצים:
  1. הניחו בצנצנת נקייה ויבשה שיני שום ועלי דפנה.
  2. פזרו את המלפפונים בצנצנת מעל השום.
  3. ערבבו בקערה חומץ, מלח, ורבע מכמות המים יחד וצקו על המלפפונים שבצנצנת. ערבבו היטב והוסיפו מים עד כ-2 ס"מ לפני החלק העליון של הצנצנת וסגרו עם מכסה.
  4. הניחו על הדלפק למשך 48 שעות לכל הפחות, וכאשר המלפפונים כבושים כראוי הכניסו את הצנצנת למקרר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.