חשבתם פעם להחמיץ שעועית ירוקה? אם לא, אז ממש כדאי לכם. מתכון טעים ומקורי שיפתיע את כל האורחים ויהפוך אתכם לשיחת היום.
רכיבים לשעועית ירוקה בתחמיץ:
אופן הכנת השעועית ירוקה בתחמיץ:
-
חממו כ- ½4 ליטר של מי מלח בסיר גדול והביאו לרתיחה, לאחר מכן הוסיפו את השעועית ובשלו למשך 5-7 דקות.
-
שפכו את המים החמים מהסיר ושיטפו את השעועית במים קרים.
-
הכניסו לסיר את הסוכר, השום, ½ כוס חומץ, ½ כוס מים, 2 כפיות מלח ואת זרעי השמיר והחרדל. הרתיחו במשך כדקה.
-
כבו את האש, ערבבו את הסיר והוסיפו כוס חומץ ו-½1 כוסות מים תוך כדי הערבוב.
-
הכניסו את השעועית לצנצנת ושפכו פנימה את תערובת הנוזלים, ניתן להוסיף את השמיר הקצוץ בשלב זה או כאשר מגישים את המנה.
-
סגרו היטב את הצנצנת והכניסו למקרר לזמן שבין 24 שעות ל-5 ימים, בהתאם לחוזק הטעם המבוקש.
מקור: רוני אביבי