אתם תחליטו אם מתכון פלחי האגסים הנהדר הזה, הוא סלט מוחמץ או אולי קינוח מתוחכם. אך מה שבטוח כולם יהנו לאכול אותו!
אופן הכנת הפלחי אגס מתוקים:
-
הכניסו את קליפות הלימון, מיץ הלימון, החומץ, המירין, הסוכר והמלח לסיר והניחו אותו בצד.
-
בסיר אחר, הרתיחו מים בכמות שתכסה את כל האגסים, ואחרי שהמים רתחו הכניסו אותם פנימה. המשיכו לבשל על אש בינונית עד שהאגסים הופכים לרכים.
-
בסיום הבישול, הוציאו את האגסים מהמים והכניסו אותם לצנצנות. אל תשפכו עדיין את המים מהסיר!
-
בזמן שהאגסים מתקררים בצנצנות, הרתיחו את הסיר עם שאר המרכיבים וערבבו עד שהסוכר נמס.
-
את התערובות הנוזלית הכניסו לצנצנות עם האגסים, סגרו היטב, והכניסו למקרר.
-
האגסים יהיו מוכנים לאכילה תוך חמישה ימים וישמרו על טעמם במשך כחודש.
מקור: רוני אביבי