חמוצים זה כבר מזמן לא מה שחושבים. אם כבר החלטתם להחמיץ לבד, תנו לנו לאתגר אתכם ולהוסיף לכם מתכון נהדר מתאנים בשלות. זמן ההמתנה נראה ארוך, אך תזכרו שהסבלנות משתלמת, תהנו!
אופן הכנת התאנים בחומץ:
-
בדקו את גודל הצנצנות בהן תכינו את החמוצים, ובחרו לכם סיר גדול מספיק כדי להכיל אותן.
-
בסיר קטן יותר חממו את המים, הסוכר והחומץ עד שהסוכר נמס לחלוטין. הוסיפו את התאנים לאחר ששטפתם אותן.
-
הניחו לתאנים להתבשל על אש נמוכה במשך כ-10 דקות וערבבו את התערובות מידי פעם.
-
בזמן שהתאנים מתבשלות התחילו לחמם את הסיר הגדול עם המים והביאו אותו לרתיחה.
-
כשהתאנים מתחילות להתרכך, הורידו את הסיר הקטן מהאש, ובאמצעות מלקחיים העבירו את התאנים לצנצנות שהכנתם מראש.
-
כשכל התאנים נמצאות בצנצנות, שפכו את התערובת החמה עליהן והקפידו להשאיר כ-2 ס"מ ריקים בכל צנצנת.
-
סגרו את הצנצנות והכניסו אותן בזהירות לסיר עם המים הרותחים כך שיהיו מכוסות לחלוטין, ובשלו במשך רבע שעה.
-
בתום הבישול, הוציאו את הצנצנות באמצעות מלקחיים או שפכו את המים והניחו לצנצנות להתקרר.
-
הניחו את החמוצים במקום חשוך וקריר למשך שלושה שבועות והתאנים שלכם מוכנות לאכילה.
מקור: רוני אביבי