קלחי תירס לא חייבים להאכל חמים ישירות מהסיר עם מלח. במתכון הבא תוכלו להכין תירס כבוש במי מלח וצ'ילי, שיעניקו עיקצוץ עדין וטעם בלתי נשכח.
אופן הכנת התירס הכבוש:
-
בשלו את התירס במים רותחים עם קצת מלח במשך כחמש דקות ואחר כך הניחו לו להתקרר בקערת מי קרח.
-
לאחר התקררות התירס, חיתכו אותו למקטעים שייכנסו אל הצנצנות שלכם, הכניסו אותם פנימה והוסיפו את השום, הצ'ילי והפלפל השחור.
-
ערבבו בסיר או בקערה גדולה כליטר מים ו-3 כפות מלח עד שהמלח נמס. שפכו את הנוזלים לצנצנות כך שיכסו את התירס לחלוטין. כמות המים והמלח הנדרשים יכולה להשתנות בהתאם לגודל הצנצנות ולהעדפת הטעם שלכם.
-
סגרו היטב את הצנצנות ואחסנו בטמפרטורת החדר למשך 4 ימים. במידה ואתם רוצים טעם חזק יותר ניתן גם להשאיר באחסון במשך שבוע לפני האכילה.
מקור: רוני אביבי