אי אפשר לדבר על ירקות מוחמצים מבלי לדבר על חצילים. מתכון האנטיפסטי הבא כל כך פשוט, טעים וקל להכנה, שכדאי מאוד שתכירו.
רכיבים לחצילים כבושים בנענע:
אופן הכנת החצילים כבושים בנענע:
-
שפכו את החומץ לסיר גדול והרתיחו אותו, לאחר מכן הוסיפו את החצילים ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות.
-
באמצעות כף מחוררת הוציאו את החצילים מהסיר והניחו אותם בקערה. הנמיכו את האש, אבל אל תפסיקו לבשל את החומץ.
-
הכניסו את כל שאר המרכיבים לקערה עם החצילים וערבבו היטב.
-
הכניסו את תערובת החצילים לתוך צנצנות ושפכו פנימה את החומץ החם. הקפידו להשאיר כ-2 ס"מ ריקים בכל צנצנת וסגרו אותן.
-
הכינו סיר גדול והרתיחו בתוכו מים. כאשר המים רותחים הכניסו את הצנצנות פנימה והמתינו עשר דקות.
-
לאחר הבישול בסיר המים, הוציאו את הצנצנות בזהירות והניחו להן להתקרר.
-
את החצילים יש לשמור במקום קריר ללא אור שמש. לאחר שבוע הם יהיו מוכנים לאכילה.
מקור: רוני אביבי