header

מתכון למנגו חמוץ עם תערובת תבלינים

מנגו הוא פרי טרופי בשרני בעל טעם מתוק, נהוג להשתמש בו בקינוחים מתוקים, תוספת לסלט עלים וכמובן לעבמה. המתכון הבא יתן לכם הצעה נוספת לשימוש בפרי הנהדר הזה, לאחר שתטעמו את פלחי המנגו המוחמצים הללו הן יהפכו לחלק מ"נבחרת" הסלטים שלכם!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למנגו חמוץ עם תערובת תבלינים
רכיבים למנגו מוחמץ:
מנגו - 2 (גדולים ובשלים, חתוכים לפלחים בעובי של כס"מ)
קינמון - 1 (מקל)
כמון - 1 כפית
פלפל שחור - ½ כפית (גרגירים)
הל - 3 (תרמילים מעוכים)
חומץ - ¾ כוס (לבן)
מים - ¾ כוס
סוכר - ¼ כוס
מיץ לימון - מ- ½ לימון
ג'ינג'ר - 6 (פרוסות דקות וקלופות)
פלפלי צ'ילי - 2 (קטנים)
מלח - 1 כפית
אופן הכנת המנגו מוחמץ:
  1. חממו את הקינמון, הכמון, גרגירי הפלפל וההל במחבת ללא שמן למשך כ-4 דקות וערבבו אותם בכל דקה.
  2. בתוך סיר בינוני ערבבו את התבלינים הקלויים עם שאר המרכיבים, אך ללא המנגו. בשלו את התערובות על חום בינוני מבלי להביא אותה לרתיחה במשך חמש דקות, וערבבו עד שהסוכר נמס.
  3. הכניסו את פלחי המנגו לצנצנות ושפכו פנימה את התערובות החמה.
  4. לאחר שהצנצנות מתקררות, סגרו אותן והכניסו למקרר למשך הלילה. למחרת בבוקר המנגו מוכן לאכילה.
מקור: רוני אביבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.