אבטיח, הפרי הכי מזוהה עם הקיץ הישראלי - מתוק, עסיסי ומלא נוזלים, וניתן להשתמש בכולו. לא מאמינים? נסו את המתכון הבא, בעזרתו תוכלו להכין קליפות אבטיח מוחמצות בסגנון רומני.
רכיבים לקליפות אבטיח מוחמצות:
אופן הכנת הקליפות אבטיח מוחמצות:
-
הסירו את הקליפה הירוקה ובשר הפרי האדום, כך שישאר רק החלק הלבן של הקליפה, וחתכו אותו לרצועות.
-
ערבבו את 2.5 ליטר המים עם המלח, וכסו את קליפות האבטיח במי המלח. קררו את הקליפות עם מי המלח למשך הלילה.
-
סננו את הקליפות ושטפו במים, הכניסו אותן לסיר, כסו אותן במעט מים והרתיחו. המשיכו לבשל עד שהקליפות יהפכו לרכות, בערך 15 דקות.
-
צרו סירופ על ידי ערבוב הסוכר, החומץ, הקינמון, הציפורן ו-3 כוסות המים. הרתיחו במשך 5 דקות ושפכו מעל לקליפות. הוסיפו את פרוסות הלימון וקררו למשך הלילה.
-
חממו את האבטיח בתוך הסירופ שלו והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך שעה נוספת על אש בינונית.
-
העבירו את קליפות האבטיח לצנצנת גדולה, כסו בסירופ והוציאו את כל הבועות. סגרו את הצנצנת היטב.
-
הכניסו את הצנצנת לסיר גדול מלא מים רותחים וחממו אותה במשך 15 דקות. הוציאו וייבשו את הצנצנת ותנו לה לשבת במשך יומיים לפחות.
מקור: רוני אביבי