קוסקוס אמיתי הוא תענוג שקשה לוותר עליו, אך רבים מעדיפים שלא להרבות באכילתו כדי לשמור על המשקל, ובנוסף הוא אינו מכיל ערכים תזונתיים ששווה לשבור את הדיאטה בשבילם, אך המתכון הבא ל"קוסקוס" כרובית הוא בריא, דל בקלוריות וטעים בצורה בלתי רגילה. שווה לנסות!
רכיבים ל "קוסקוס" כרובית:
אופן הכנת ה "קוסקוס" כרובית:
-
אם העגבניות אינן לחות/בשמן, השרו אותם כחמש דקות במים חמים.
-
טחנו את הכרובית במעבד מזון עד שהיא מתפוררת לחלוטין (למרקם הדומה לקוסקוס).
-
טגנו במעט שמן את הכרישה והשום במשך כמה דקות, והוסיפו את העגבניות המיובשות. המשיכו לטגן עד שהכרישה מתרככת.
-
הוסיפו את הכרובית למחבת ובשלו עד שהיא מתרככת, אך לא יותר מדי, כדי שלא תהפוך לעיסה.
-
תבלו במלח, פלפל, פפריקה וכמון, ערבבו והגישו.
מקור: רונן צור