מקפא הקשת הקטנות והקפואות האלה הן קודם כל מהממות ביופיין – מה שמבטיח שהילדים שלכם יתלהבו מהן. אם תוסיפו לכך את העובדה שהן עשויות מ-100% פרי ללא כל תוספות, תגלו גם שהן בריאות ומזינות במיוחד ויהפכו לחטיף המשולם לקיץ. את כל הפירות במתכון תצטרכו לחתוך ולהקפיא מראש - פירות שאינם בעונה, תוכלו לרכוש בגרסה הקפואה והמוכנה לשימוש, או לחילופין להחליף בפירות קיציים אחרים כמו מלון או תפוח.
אופן הכנת המקפא הצבעוני:
-
הוציאו את הפירות הקפואים מהמקפיא ותנו להם לשבת בטמפרטורת החדר למשך מספר דקות עד שיפשירו.
-
שמנו קלות תבניות קאפקייקס מסיליקון או אלומיניום, כדי לאפשר שליפה קלה של העוגות הקפואות המוכנות.
-
הכניסו לבלנדר כל פרי בנפרד ועבדו אותו למרקם רסק אחיד. שמרו כל תערובת פרי מוכנה בכלי נפרד.
-
התחילו במזיגת רסק האוכמניות לתחתית שקעי הקאפקייק וחלקו אותו באופן שווה בין 4 המנות, המשיכו במזיגה שווה של רסק הקיווי בין שקעי הקאפקייק, וכך המשיכו עם האננס, המנגו והתותים – עד ליצירת שכבות נפרדות של כל הפירות במתכון.
-
הקפיאו את תבנית הקאפקייקס למשך שעתיים או עד להתייצבות מלאה.
-
לפני ההגשה טבלו את תבנית הקאפקייקס במים חמים לכמה דקות כדי לאפשר שליפה קלה של העוגות. אם עדיין תתקשו לשחרר אותם, היעזרו בסכין דקה וחדה שתעבירו סביב דפנות שקעי הקאפקייקס.
-
לאחר שליפת העוגות מהשקעים, הניחו אותן על צלחת הגשה וקראו לילדים כדי להפתיע אותם בקינוח במראה שבוודאי ילהיב אותם.