הזוקיני הוא תחליף פופולרי לספגטי בקרב אוהבי האוכל הבריא. אם אין זוקיני אפשר להשתמש בקישוא, אך הזוקיני, בעל הקליפה הירוקה כהה, מוצק יותר מהקישוא ולכן עדיף לשימוש.
ערבבו בקערה את העגבניות, הבצל, עלי הרוזמרין והשום. הוסיפו את שמן הזית, המלח והפלפל וערבבו שוב.
הניחו נייר אפייה בתבנית, פזרו עליו את התערובת ואפו במשך שעתיים. אתם יכולים להעלות את החום ל-180 מעלות ולאפות כשעה, אבל אם יש לכם סבלנות - אפייה אטית תשיג טעם טוב יותר.
לאחר שהוצאתם את התבנית מהתנור, קלפו מהזוקיני רצועות ארוכות ודקות בעזרת קולפן.
ערבבו את רצועות הזוקיני יחד עם תערובת העגבניות החמה, והניחו אותן בצד לכמה דקות כדי שהחום ירכך קצת את רצועות הזוקיני.
העבירו את כל התערובת לקערת הגשה או חלקו לצלחות, והגישו לשולחן.