מתכון הפסטה מניקוטי הפשוט הזה מכיל מילוי עם 3 גבינות וציפוי של רוטב מרינרה טעים ומגרה, כשהכל נמס יחדיו ומספק טעם איטלקי מושלם שקשה לעמוד בפניו. כל אחד יכול להכין את המנה הזו, ממנה כל המשפחה יכולה ליהנות, וזה פשוט מתכון קלאסי שתרצו להכין שוב ושוב, ותהיו בטוחים שגם בני ביתכם יבקשו מכם לעשות זאת, ותשמחו להעניק להם את מבוקשם.
אופן הכנת המניקוטי:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
הביאו סיר מים לרתיחה עם 2 כפות מלח, הוסיפו את הפסטה ובשלו למשך 5 דקות, עד שהיא כמעט רכה (אקסטרה אל דנטה).
-
סננו את הפסטה מיד בסוף הבישול, שטפו אותה במים קרים כדי להפסיק את תהליך הבישול שלה (היא תתבשל עוד במהלך האפייה) וסננו אותה שוב היטב.
-
ערבבו את רוטב המרינרה ושמנת הבישול, והעבירו 1 כוס מהתערובת הזו לתבנית אפייה בגודל 22X31 ס״מ. הטו מעט את התבנית כדי לוודא שהיא תתפשט על כל חלקה התחתון.
-
בקערה גדולה טרפו 2 ביצים, הוסיפו את גבינת הריקוטה, חצי מגבינת המוצרלה, חצי מגבינת הפרמז׳ן, פטרוזיליה, שום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
העבירו את התערובת שהכנתם לשקית זילוף עם פיה רחבה או לשקית זיפלוק שתחתכו כ-2 ס״מ מהקצה שלה ליצירת חור לזילוף. מלאו כל פסטה מניקוטי בתערובת וסדרו את החתיכות בשכבה אחידה על גבי התבנית.
-
שפכו את שאר רוטב המרינרה והשמנת על גבי הפסטה, ופזרו מעל גם את גבינות המוצרלה והפרמז׳ן שנותרו.
-
כסו את התבנית עם רדיד אלומיניום ואפו למשך 25 דקות.
-
הסירו את רדיד האלומיניום ואפו למשך 10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
-
הוציאו מהתנור והשאירו בצד למשך 5 דקות לפני שתגישו. לפני ההגשה קשטו עם עוד קצת פטרוזיליה.