עוף פרמזן היא מנה איטלקית-אמריקאית נפלאה שניתן להכין בגרסאות שונות, ועבור מי שלא אוכל בשר עופות או שלא מערבב עוף עם גבינות, רוב הגרסאות האלו אינן רלוונטיות. אך ישנה אחת שמתאימה לאנשים שכאלו כמו כפפה ליד ושגם מספק חוויית אכילה וטעם נפלאים לכל מי שרוצה מנה עם רכיבים קלאסיים המהטבח האיטלקי, כמו רוטב עגבניות עשיר, שום, בזיליקום וגבינות נהדרות, החחשא מארץ המגף. בעזרת המתכון הבא תלמדו להכין את הגרסה הזו, שזכתה לשם הפשוט ״כרוב בפרמזן״ בזכות הרכיב המרכזי שמחליף את העוף שבה. היא מתאימה לצמחונים, ארוחות חלביות, ערבים משפחתיים וגם מפגשי אירוח - נסו אותה ולא תתאכזבו!
מקור תמונה:
delish.com
רכיבים לכרוב פרזמן:
מוצרלה - 8 פרוסות בעובי דק-בינוני
אופן הכנת כרוב פרזמן:
-
חממו מראש תנור ל-220 מעלות ורפדו את אחד מהמגשים שלו בנייר אפייה. בינתיים קחו מחבת גדולה וחממו אותה על אש בינונית-גבוהה.
-
שטפו היטב את הכרוב, הסירו את חלקו התחתון ובערך 2 ס"מ מחלקו העליון ואז חצו לאורך את הכרוב שנותר ל-4 "פרוסות" עבות מאוד. נסו לטפל בהן בעדינות כדי לשמור על מבנה הכרוב כמה שיותר.
-
כעת קחו מחבת גדולה וחממו אותה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהמחבת התחממה קלות הוסיפו לתוכה את השמן ולאחר שגם הוא מתחמם, הכניסו את פרוסות הכרוב בעדינות.
-
תבלו את הכרוב במלח ובשלו במחבת למשך 6-7 דקות תוך כדי שאתם הופכים את הפרוסות מפעם לפעם עד שהכרוב זהוב משני צדדיו.
-
לסיום כבו את האש והעבירו את הכרוב למגש המרופד בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה קטנה את השום הכתוש עם הבזיליקום הקצוץ ו-2 כפות השמן הצמחי שנותרו. הברישו את החלק העליון של פרוסות הכרוב עם התערובת שנוצרה.
-
כעת צקו בערך רבע כוס רוטב מרינרה על כל אחת מהפרוסות, פזרו עליהן גבינה קשה מגוררת באופן אחיד ואז הניחו 2 פרוסות מוצרלה על כל פרוסת כרוב.
-
הכניסו את הכרוב לתנור לבישול של 18-20 דקות - או עד שהגבינה מבעבעת ונמסה.
-
העבירו את פרוסות הכרוב לצלחת הגשה, קשטו במעט שמן זית וגם בבזיליקום אם תרצו והגישו לשולחן.