הסטרומבולי הוא יצור כלאיים של המטבח האיטלקי ש"היגר" לארה"ב ולא ממש ברור אם מדובר בקלצונה, פיצה עטופה, לחם ממולא או מנה שעומדת בגאון בפני עצמה, אך מה שבטוח זה שקל מאוד להכין אותו והתוצאה בהחלט מעוררת תאבון. זה נכון במיוחד כאשר מכינים גרסאות מיוחדת של המאפה הזה, כמו זו שבמתכון לפניכם, אשר מכילה מילוי עשיר של ברוקולי וגבינת צ'דר. אחרי שתוציאו את המוצר הסופי ומעורר התיאבון מהתנור יהיה לכם קשה מאוד שלא לחתוך פרוסה ולנגוס, וגם ילדים ישמחו לנסות אותו ואולי להכיר דרך אהובה לאכול ברוקולי.
רכיבים למתכון לסטרומבולי ברוקולי וצ'דר:
אופן הכנת המתכון לסטרומבולי ברוקולי וצ'דר:
-
במחבת גדולה עם דפנות גבוהים, חממו כף שמן על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו את הבצל, ערבבו קלות ואחרי 3 דקות הוסיפו את השום וערבבו שוב.
-
לאחר כדקה, כשהבצל והשום מפיצים ריח, הוסיפו למחבת את הברוקולי, בשלו וערבבו למשך כדקה והוסיפו חצי כוס מים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-
כסו את המחבת ובשלו למשך 4-5 דקות, הסירו את המכסה והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב לעוד דקה או שתיים עד שהנוזל מתאדה.
-
העבירו את הברוקולי לקערת זכוכית גדולה, הוסיפו את עלי הבזיליקום, ערבבו והניחו בצד.
-
חממו תנור מראש ל-200, רפדו תבנית בנייר אפייה ומרחו עליו כפית שמן זית.
-
קמחו קלות יריעת נייר אפייה ורדדו עליה את הבצק עד ליצירת מלבן בגודל של 25X33 ס"מ.
-
פזרו חצי מכמות הגבינה במרכזו של המלבן, עם רווח של בערך 2 ס"מ מכל צד, ומעליה פזרו באופן אחיד את הברוקולי ולבסוף את הגבינה המגורדת שנותרה.
-
קפלו את קצוות הבצק ללא המילוי אל מרכזו ואז גלגלו את המלבן בזהירות מהצד הארוך עד ליצירת מעין גליל שטוח. הדקו את הבצק במידת הצורך והעבירו את הסטרמבולי לתבנית האפייה, על גבי הנייר שמרחתם בשמן.
-
הברישו את המאפה בכפית שמן זית, צרו 5-6 חתכים במרחקים שווים בחלקו העליון והכניסו לתנור למשך 25-30 דקות, עד שהבצק בצבע חום-זהב.
-
הוציאו והגישו חם בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להגיש את המנה בתוספת רוטב מרינרה, רוטב פיצה או כל רוטב עגבניות דומה.