המטבח המרוקאי ידוע במטעמיו הנהדרים, שמצליחים לכבוש גם את בני העדות האחרות. היום תכירו קינוח חלבי אותנטי שיצא מתוכו, שיענג לכם את החך ושתשמחו להכין לאורחים שלכם בכל ארוחה ובעיקר בחג השבועות. מדובר במתכון לקטפה, מאפה מרוקאי פריך עם רוטב שמנת מפנק שכל אחד ישמח לטעום. שימו לב שיש שתי דרכים להכין את המאפה – בטיגון או באפייה, לבחירתכם.
אופן הכנת הרוטב:
-
הניחו מסננת מעל לקערה חסינת חום.
-
חממו את החלב בסיר על גבי חום בינוני-גבוה, וכשהוא מגיע לנקודת רתיחה – הסירו מהאש.
-
בזמן שהחלב מתחמם, הקציפו את הסוכר והחלמונים בקערה חסינת חום אחרת.
-
כשהחלב חם, שפכו אותו לאט ובהדרגתיות לתוך תערובת הסוכר והמשיכו להקציף אותה.
-
החזירו את תערובת הביצים והחלב לסיר ובשלו אותה על גבי חום בינוני-נמוך תוך ערבוב, עד לקבלת רוטב קשיח.
-
סננו את הרוטב שנוצר ושפכו לתוכו את תמצית הווניל ומי הזהר.
-
ערבבו קלות והניחו את הרוטב בצד להתקררות – אתם יכולים לכסות אותו. מומלץ לעשות זאת יום לפני ההגשה.
אופן הכנת המתכון למאפה:
-
שטחו את הבצק שלכם על גבי משטח וצרו בו עיגולים בקוטר של 10-12 ס"מ, אפשר להיעזר לשם כך בקערה או בתבנית עגולות בגודל זה. אם הבצק שבו אתם משתמשים דק מדי, אתם יכולים להצמיד שני עיגולים זה לזה, אחד על השני.
-
אם בחרתם לטגן את הבצק, חממו את השמן במחבת עמוקה על גבי חום בינוני. לאחר מכן הורידו את החום לעוצמה בינונית-נמוכה וטגנו את עיגולי הבצק עד לקבלת מרקם פריך וצבע שחום. אל תחששו להפוך אותו מספר פעמים לשם כך.
-
הסירו את העיגולים מהאש והניחו אותם על גבי צלחת שמרופדת בנייר מגבת, כדי לספוג את שאריות השמן שיש בהם.
-
אם בחרתם לאפות את הבצק, חממו מראש תנור ל-190 מעלות.
-
הברישו מעט כל עיגול בצק בחמאה המומסת, והניחו אותם על תבנית אפייה.
-
אפו עד להשחמה למשך כ-10 דקות, וקררו את הבצק האפוי על רשת.
-
הניחו עיגול בצק על צלחת וכסו אותו עם הרוטב שהכנתם והשקדים הקלויים.
-
חזרו על הפעולה הזו עד שאם מגיעים לגובה הרצוי, שכולל לרוב 5-6 שכבות של עיגולים. הגישו לשולחן מיד לאחר ההרכבה, ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
מומלץ לקשט עם אבקת סוכר, קינמון או פירות טריים.