דמיינו את הבצק העגול נאפה לאט לאט בתנור החם, הגבינה מבעבעת, והבית מתמלא ריח מעורב של מאפה ריחני ופסטו משגעים. נשמע טעים נכון? להכין פיצה אתם אולי כבר יודעים, אבל לפעמים צריך לצאת קצת מהמוכר והרגיל ולהפתיע את המשפחה/האורחים, וגם את עצמכם, עם משהו קצת שונה, כמו פיצה פסטו.
את הבצק מכינים בדיוק כמו שמכינים פיצה רגילה, אולם הרוטב האדום והעסיסי מוחלף ברוטב פסטו עשיר. מעל מפזרים גבינות קשות, מכניסים לתנור ותוך פחות מ-20 דקות מתקבלת פיצה מיוחדת ומדהימה! החלק היחיד שקשה הוא ההמתנה לבצק שיתפח כמו שצריך, אבל כל השאר הוא "משחק ילדים".
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים פיצה פסטו ביתית:
קמח: מומלץ להשתמש בקמח פיצה, אשר מקל על פעולת הרידוד והעיצוב. כמובן שאפשר להשתמש גם בקמח רגיל או מלא ולהתאים את כמות המים בהתאם. את שולי הבצק אפשר להעשיר בטעם, ולהכניס לתוכן גבינה, לגלגל, למרוח בשמן ולהכניס לתנור.
גבינות: את גבינת הפרמז'ן ניתן להמיר בכל גבינה אהובה אחרת .
רוטב פסטו: אפשר לרכוש רוטב פסטו מוכן ואפשר להכין לבד כמו במתכון הבא לרוטב פסטו ביתי.
הפיכת המתכון לטבעוני: ותרו הגבינות או החליפו בגבינות טבעוניות.
תוספות: ניתן להוסיף תוספות כמו זיתי קלמטה, בצל סגול פרוס, גבינת שמנת, בצל ירוק קצוץ, עירית, עגבניות פרוסות, עגבניות שרי ועוד...
התנור: חשוב להדליק את התנור מראש כדי לתת לפיצה מכת חום כאשר היא נכנסת לתנור. זה מה שיוצר את הקריספיות האהובה.
לפיזור למעל: לאחר שהפיצה מוכנה אפשר לפזר מעל עלי בזיליקום וגבינת פטה מפוררת.