רוצים ליהנות ממנה חלבית פריכה, עסיסית ומשובחת בסגנון איטלקי שפשוט תענג לכם את החך? אנחנו ממליצים על נגיסי הקשקבל והעולש הבאים – מנה קלילה שנאפית בתנור והופכת לחגיגה של טעמים לפה. הנגיסים הללו יכולים להוות נשנוש נהדר בין הארוחות או אף לשמש כמנה עיקרית וממכרת בסעודה חלבית, כמו זו של חג השבועות.
רכיבים לנגיסי קשקבל ועולש:
אופן הכנת נגיסי קשקבל ועולש:
-
שטפו וקרעו בעזרת הידיים את עלי העולש, ולאחר מכן חלטו אותם. עשו זאת כך: הרתיחו מים מומלחים מעט בסיר ובמקביל מלאו קערה גדולה במי קרח. הכניסו את העולש לסיר המים הרותחים ובשלו למשך דקה אחת. הוציאו את עלי העולש מהמים הרותחים בעזרת כף מחוררת והכניסו אותם לתוך מי הקרח למשך דקה נוספת. סננו את העולש מן המים ולאחר מכן לחצו עליהם בעדינות כדי להיפטר מכל המים העודפים שנספחו אליהם.
-
קצצו את הפלפל החריף לחתיכות דקות מאוד. על גבי מחבת גדולה חממו את השמן יחד עם השום הכתוש, כמה חתיכות פלפל חריף ועלי העולש החלוטים, על גבי להבה נמוכה במשך 5 דקות. בסיום הטיגון הוציאו את השום מהמחבת וקצצו גס את עלי העולש.
-
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.
-
חלקו את העולש הקצוץ ל-4 מנות והניחו כל מנה על גבי פרוסת קשקבל (4 פרוסות בסך הכל). הניחו מעל כל פרוסת קשקבל עם עולש פרוסה נוספת, ולחצו את הקצוות של הפרוסות יחד כדי שידבקו.
-
בקערה נמוכה טרפו את הביצים והניחו לצד קערת הקמח וקערת פירורי הלחם.
-
טבלו אחד-אחד את ״כריכי״ הקשקבל והעולש שלכם בקערת הקמח, ואז בקערת הביצים הטרופות. המתינו רגע ששאריות הביצה יטפטפו מהנגיס ואז טבלו אותו בקערת פירורי הלחם לציפוי. הניחו כל נגיס טבול ומצופה בתבנית האפייה שהכנתם.
-
אפו את הנגיסים בתבנית למשך 15 דקות, הוציאו מהתנור, המתינו מעט שיצטננו ואכלו. בתיאבון!