בצק שמרים בשילוב גבינות איכותיות ורוטב עגבניות, יוצרים מאפה פיצה מדהים שקשה מאוד לתלוש ממנו רק חתיכה אחת! הוא אהוב על הילדים, מתקבל בקריאות התפעלות על ידי האורחים, קל לשנע אותו ממקום למקום יותר מאשר פיצה רגילה, והוא רך וטעים! אפשר לאחר חיתוך השושנים להניח אותם כמו שהם בתבנית האפייה, ואפשר לחבר אותם בתוך תבנית וליצור מעין עוגה מרשימה ועשירה בטעמים.
המתכון הבא של השף לירוי קפוזה, קל הכנה, פשוט וצריך רק להתאזר בסבלנות כאשר המאפה תופח בתנור כי הריח שיוצא משם עלול לעשות אתכם רעבים וחסרי סלבנות...
תבנית: מומלץ להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 28, אפשר גם במרובעת או מלבנית.
קמח: רצוי להשתמש בקמח פיצה כדי לקבל מאפה אוורירי במיוחד.
שום: השום אינו רכיב חובה אך הוא מעצים את הטעם.
רוטב עגבניות: אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות איכותיות ואפשר לגרד עגבנייה אחת גדולה. חשוב לא לצקת יותר מדי רוטב, שכבה דקה אחת בהחלט מספיקה. את הרוטב אפשר לערבב ולצקת כמו שהוא ואפשר לבשל במחבת כמה דקות עד להצטמצמות, לבחירתכם.
גבינות: ניתן להשתמש בכל גבינה קשה: גאודה, צהובה, פרמז'ן ועוד.
תוספות: אפשר להוסיף תוספות כמו זיתים, פטריות,טונה, בצל מטוגן ועוד. השתדלו לא להפריז בכמות התוספות כדי לא להכביד על הבצק.
ביצה טרופה מעל: ניתן למרוח מעל ביצה טרופה, ברוב המקרים זה לא נדרש, אלא רק במקרה שהחלטתם להניח את הבצק בתבנית כלפי מעלה ולא את החלק הפתוח עם רוטב כמו במתכון.