לחם השום הוא מאפה אמריקאי בתוספת שום וחמאה או שמן זית. את הלחם המקורי מכינים בדרך כלל מבגט חתוך במרכז או פרוסות אלכסוניות עם תערובת שמן-שום, ואופים בתנור. בארץ נהוג להכין אותו מבצק שמרים (או בצק פיצה), ולמכור כתוספת (ליד ולא מעל) לצד הפיצה. דרך נוספת שנהוג להכין אותו בארץ, היא מפיתה חצויה ל-2 הנאפת בתנור.
למעשה אלו לחמניות (או פיתות) משודרגות, שמן הזית והשום מעניקים להן טעם מיוחד, נפלא ועשיר, אפשר לשדרג את המתכון הבא ולהכין אותו גם עם גבינות, ואפשר גם להפוך לפרווה, לטבול בגבינה, או בשקשוקה חמה, לבחירתכם. מה שבטוח זה שהריח הנהדר והטעם המופלא יגרמו לכולם בבית להגיע אל המטבח ולחכות בקוצר רוח...
כמה שדרוגים לפני שנלמד איך מכינים אצבעות שום:
קמח: החליפו את הקמח בקמח כוסמין או שיפון כדי להפוך את המתכון למזין יותר.
עשבי תיבול: לתערובת הבצק הוסיפו עשבי תיבול קצוצים כמו: כוסברה/ פטרוזיליה/ שמיר/ נענע וגם פזרו מעל הבצק אם תרצו.
הוספת גבינות: להעשרת הטעם הוסיפו מעל גבינות, עדיף גבינות קשות מגוררות כמו מוצרלה או פרמז'ן.
תבלינים: הוסיפו שדרוג לטעם עם מעט זעתר, פפריקה, אורגנו, צ'ילי גרוס...
הקפאה וחימום: הקפיאו בקופסה אטומה וחממו בתנור או טוסטר אובן לפני ההגשה, פחות מומלץ לחמם במיקרוגל שכן הוא עלול להפוך את האצבעות לסופוגיות ורכות.
הצעת הגשה: הגישו עם ביצה מקושקשת, גבינות, וירקות חתוכים.