מתכון הקרוטונים שלפניכם הוא הדרך המושלמת לשדרג מנות רבות כמו סלטים או מרקים שונים, שכן הקרוטונים האפויים הללו מכילים שום, פרמז'ן ועשבי תיבול שמוסיפים טעם וניחוחות איטלקיים. זמן ההכנה הקצר הוא בונוס משמעותי כיוון שלאחר שתכינו את הקרוטונים הללו, תצטרכו להכין עוד מנה בטרם תסיימו את הקערה שלכם.
מקור תמונה:
epicurious
רכיבים לקרוטונים האפויים:
אופן הכנת הקרוטונים האפויים:
-
הפעילו את התנור על חום של 190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
הניחו סיר קטן מעל אש קטנה וערבבו יחד כ-5 דקות את השום, האורגנו, הבזיליקום, הטימין, המלח, הפלפל ושמן הזית.
-
הורידו את הסיר מן האש וסננו את חתיכות השום הבולטות.
-
הניחו בקערה גדולה את קוביות הלחם ומעליהן צקו את תערובת השמן וערבבו היטב.
-
פזרו את קוביות הלחם בשכבה אחת בתבנית האפייה והכניסו לתנור במדף האמצעי למשך 8 דקות בלבד.
-
הוציאו את התבנית החוצה מן התנור, פזרו מעל את גבינת הפרמזן והחזירו לתנור לעוד כ-7 דקות או עד שקוביות הלחם מקבלות גוון זהוב.
-
הוציאו את התבנית מן התנור והניחו לקוביות הלחם להצטנן לפני ההגשה.
טיפ השף:
את הקרטונים ניתן לשמור בקופסה אטומה עד שבוע.