header

מתכון לפיתה עם סלט גרגירי חומוס, קייל וגבינת פטה

אחד מהשילובים האהובים ביותר במטבח הישראלי הוא פיתה עם חומוס שמקבלת שידרוג במתכון הטעים הבא. במקום להשתמש בממרח שיש בכל מקרר, הכינו לכם כריך טעים עם גרגירי חומוס שמקבלים תוספת טעימה במיוחד של קייל וגבינת עיזים שקשה לעמוד בפניה.

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיתה עם סלט גרגירי חומוס, קייל וגבינת פטה מקור תמונה: thekitchn
רכיבים לפיתה:
פיתה - 1 (עדיף מקמח מלא)
גרגירי חומוס - 1 כוס (מבושלים או מקופסת שימורים ומסוננים מנוזלים)
עגבנייה - 1 (בינונית, חתוכה לקוביות קטנות)
שמן זית - 1-2 כפות
כרוב קייל - חופן (קצוץ גס)
גבינת פטה - 30 גר' (במליחות מעודנת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הפיתה:
  1. חצו בעזרת סכין את הפיתה לשתיים, פיתחו את שני הצדדים ליצירת כיס למילוי והניחו בצד.
  2. ערבבו בקערה בינונית עלי קייל קצוצים גס וגבינת פטה והניחו אותה בצד.
  3. חממו מחבת עם דפנות גבוהות מעט על חום גבוה וצקו לתוכה 1-2 כפות שמן זית. הניחו לשמן להתחמם מעט, הוסיפו את גרגירי החומוס וקוביות העגבניות וערבבו היטב.
  4. כאשר העגבניות מתרככות, הסירו את המחבת מהכיריים והעבירו את תוכן המחבת לקערה. ערבבו היטב, תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם ומלאו את הפיתה עם המילוי שהכנתם. איכלו חם או קר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.