אחד מהשילובים האהובים ביותר במטבח הישראלי הוא פיתה עם חומוס שמקבלת שידרוג במתכון הטעים הבא. במקום להשתמש בממרח שיש בכל מקרר, הכינו לכם כריך טעים עם גרגירי חומוס שמקבלים תוספת טעימה במיוחד של קייל וגבינת עיזים שקשה לעמוד בפניה.
מקור תמונה:
thekitchn
אופן הכנת הפיתה:
-
חצו בעזרת סכין את הפיתה לשתיים, פיתחו את שני הצדדים ליצירת כיס למילוי והניחו בצד.
-
ערבבו בקערה בינונית עלי קייל קצוצים גס וגבינת פטה והניחו אותה בצד.
-
חממו מחבת עם דפנות גבוהות מעט על חום גבוה וצקו לתוכה 1-2 כפות שמן זית. הניחו לשמן להתחמם מעט, הוסיפו את גרגירי החומוס וקוביות העגבניות וערבבו היטב.
-
כאשר העגבניות מתרככות, הסירו את המחבת מהכיריים והעבירו את תוכן המחבת לקערה. ערבבו היטב, תבלו במלח ופלפל לפי טעמכם ומלאו את הפיתה עם המילוי שהכנתם. איכלו חם או קר.