header

מתכון לקרואסונים

הקרואסון הוא מאכל שגורם לרובנו לחוש כאילו אנחנו בחופשה, אך ביומיום אין לנו לרוב את המרץ להכין אותו עקב החשש שטעמו לעולם לא יהיה דומה לזה של הקרואסונים במאפיות. תהליך ההכנה של הקרואסונים שבמתכון אכן אורך זמן, אך לאחר שתטעמו אותם פעם אחת לא תרצו לוותר על שילובם בארוחות הבוקר המפנקות ביותר. כיוון שאת הבצק תוכלו לאחסן במקפיא עד לשישה חודשים, ניתן להכין אותם בכמות גדולה ורק להכניס כמה לתנור ברגע שתרצו לאכול.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקרואסונים
רכיבים לבצק הקרואסון:
קמח - ½4 כוסות
סוכר - ¼ כוס
שמרים - 1 כף
מלח - קמצוץ
חלב - ½1 כוסות
חמאה - 300 גר' (חתוכה לקוביות)
רכיבים לציפוי:
ביצה - 1
מים - 1 כף
מלח - קמצוץ
אופן הכנת הבצק הקרואסון:
  1. מערבלים באמצעות מיקסר חשמלי את הקמח עם הסוכר, השמרים והמלח במהירות נמוכה, כ-30 שניות. מוסיפים את החלב ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת עיסה במרקם בצקי, עד 4 דקות.
  2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהחמאה משולבת היטב בבצק, כ-3 דקות.
  3. מעבירים את הבצק אל תבנית אפייה מרופדת, ובאמצעות ידיים מקומחות קלות מעצבים אותו לצורת מלבן.
  4. מכסים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר למשך כ-30 דקות, עד שהבצק צונן אבל לא קשה.
  5. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 2-3 ס"מ. מקפלים את השליש השמאלי של הבצק לכיוון המרכז ולאחר מכן מקפלים את השליש הימני על גבי השמאלי. מרדדים את הבצק וחוזרים על התהליך שוב (הקיפול עוזר לחלקו הפנימי של הקרואסון שלכם להיות אוורירי). מכסים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך 30 דקות נוספות.
  6. לאחר שהבצק מקורר שוב, חוזרים על התהליך פעמיים אחרונות ומקררים בפעם האחרונה למשך 30 דקות נוספות.
  7. כעת מחלקים את הבצק לשני חלקים, ואז מרדדים כל מחצית על משטח מקומח קלות. בעזרת סכין חד חותכים את הבצק למשולשים בעלי בסיס באורך של כ-10 ס"מ. חותכים חריץ אנכי באורך ס"מ בבסיסו של כל משולש. כדי לעצב את הבצק לצורת קרואסון. מגלגלים את שני הצדדים של בסיס המשולש, בצד בו מצוי החריץ שיצרתם, ולאחר מכן ממשיכים לגלגל עד לכדי קבלת צורה של חצי סהר. חוזרים על התהליך עם כל שאר המשולשים.
  8. מעבירים את הקרואסונים אל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואם אינכם מעוניינים לאפות אותם כרגע זהו השלב בו תוכלו לאחסן אותם בשקית במקפיא.
  9. מאפשרים לקרואסונים לתפוח בתנור עד שהם מכפילים את גודלם, בין 35 ל-40 דקות על חום של 180 מעלות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בקערה קטנה, מקציפים את הביצה עם המים והמלח, ומברישים את חלקו העליון של כל קרואסון. אופים שוב עד להזהבה, בין 15 ל-17 דקות. preperation מקור תמונה: purewow
מקור: מיקי.ר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.