הלחמים שנמכרים בשנים האחרונות שינו את פניהם מן הקצה אל הקצה עם תוספות מיוחדות, וכעת גם אתם תוכלו ליהנות מגירסה מיוחדת למאפה האהוב עם המתכון הבא ללחם סלק סגלגל וטעים במיוחד.
מקור תמונה:
heghineh
אופן הכנת הלחם סלק:
-
הכינו מחית סלק: קצצו את הסלקים וטחנו במעבד מזון יחד עם חצי כוס חלב עד לקבלת מרקם חלק.
-
ערבבו בקערה את השמרים, הסוכר והמים, והניחו בצד ל-5 דקות.
-
ערבבו בקערה נפרדת את הקמח והמלח, הוסיפו לקערה את תערובת השמרים, מחית הסלק ושמן הזית וערבבו ביד קלות.
-
לושו בעזרת הידיים או המיקסר את התערובת במשך 10 דקות או עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
-
העבירו את הבצק לקערה משומנת קלות, כסו והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק יכפיל את נפחו.
-
העבירו את הבצק לתבנית שמרופדת בנייר אפייה, "הכו" בו קצת להוצאת אוויר ועצבו בידיים לצורת כדור. כסו באופן רופף בניילון והניחו שוב בצד למשך 60-45 דקות, עד שהבצק שוב יכפיל את נפחו.
-
חממו את התנור ל-190 מעלות, והכניסו אל תחתיתו (מתחת לרשת שעליה תשימו את תבנית האפייה) תבנית שטוחה המלאה בחצייה במים רותחים. על הלחם פזרו קצת קמח וחרצו צורת X.
-
הכניסו את הבצק לתנור ואפו במשך 35-30 דקות. אחר כך הוציאו את הלחם והניחו לקירור מחוץ לתנור.
מקור: גלי.ב.ד