header

מתכון ללחם מערבולת של סלק ותרד

עיצובים מיוחדים למאפים כבר מזמן לא שמורים לעוגות בלבד, כפי שמוכיח "לחם המערבולת" במתכון הבא שנראה כמו קינוח מתקתק, אך טומן בחובו הפתעה טעימה ויפה כאחד. 

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: בינוני
מתכון ללחם מערבולת של סלק ותרד מקור תמונה: ambrosiasoulfulcooking
רכיבים ללחם מערבולת:
קמח מלא - 2 כוסות
קמח לבן - 2 כוסות
שמרים יבשים - ½2 כפיות
שמן - 3 כפות
מלח - 1 כף
מחית סלק - 4 כפות (סלק בינוני שבושל ונמעך לפירה)
מחית תרד - 4 כפות (חופן עלי תרד שבושלו ורוסקו עם קצת מים למחית חלקה)
סוכר - 4 כפות
מים חמים - 1 כוס
קמח תירס - 1 כף (לקימוח תבנית הלחם)
אופן הכנת הלחם מערבולת:
  1. בקערה גדולה ערבבו היטב באמצעות הידיים את חמשת המרכיבים הראשונים.
  2. המיסו 2 כפות סוכר בכוס המים החמים. במים אלה השתמשו ללישת הבצק, לפי הצורך.
  3. העבירו את מחית הסלק לקערית קטנה, הוסיפו לה כף סוכר והניחו בצד עד שהסוכר נמס.
  4. חזרו על התהליך עם מחית התרד.
  5. העבירו לקערה כוס מתערובת הקמח, הוסיפו את מחית הסלק ולושו במשך מספר דקות עד שהבצק יהפוך לגמיש ורך (זה הזמן להוסיף קצת מהמים החמים אם צריך).
  6. חזרו על התהליך עם כוס נוספת מתערובת הקמח ומחית התרד.
  7. לושו בצק משארית תערובת הקמח הלבנה שנשארה ובתוספת שארית המים החמים.
  8. כעת יש לכם 3 בצקים - בצבע לבן, ורוד וירוק. עצבו כל אחד בצורת כדור גדול וגלגלו כל אחד מהם בקערה משומנת קלות עד שיצופו בשמן.
  9. כסו את הקערות והניחו אותן במקום חמים למשך שעה או עד שהבצקים יכפילו את נפחם.
  10. "הכו" בשלושת הבצקים להוצאת אוויר ולושו כל אחד מהם שוב למשך כמה דקות. זכרו לשטוף ידיים כשאתם עוברים מבצק אחד לאחר כדי שהצבעים לא יתערבבו.
  11. קמחו את משטח העבודה, וחלקו את הבצק הלבן לשניים.
  12. עתה רדדו כל אחד מארבעת הבצקים שלפניכם למלבנים זהים עד כמה שאפשר במידותיהם (רצוי 30X10).
  13. הניחו את המלבנים זה על זה בסדר זה: לבן, ירוק, לבן, ורוד. הזליפו קצת מים בין כל שכבה. לאחר מכן, החלו לגלגל מהקצה הצר עד שיתקבל גליל קצר, עבה והדוק. צבטו את ה"תפרים" והקצוות כדי לסגור את הגליל. preperation מקור תמונה: ambrosiasoulfulcooking
  14. קמחו קלות תבנית לחם משומנת בקמח תירס והניחו עליה את הבצק. כסו והניחו במקום חמים לתפיחה נוספת למשך שעה או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  15. חממו את התנור ל-190 מעלות ואפו את הלחם כ-25 דקות או עד שחלקו העליון של הלחם יזהיב ותחתיתו תשמע חלולה כשתקישו עליה. אם אתם מרגישים שהחלק העליון משחים, כסו אותו בנייר אלומיניום רופף. בתום האפייה הוציאו את הלחם להתקרר מחוץ לתנור, רצוי לכמה שעות.
מקור: גלי.ב.ד
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.