אם גם לכם כבר נמאס לאכול כל הזמן את אותו ממרח חומוס חיוור, כדאי שתכירו את ממרח החומוס-סלק שלפניכם שיהפוך בין רגע לכוכב הארוחה שלכם. אז רגע אחד לפני שאתם מוותרים על החומוס ועוברים לממרח אחר, נסו את המתכון הבא והלהיבו את כל הסועדים.
אופן הכנת הממרח חומוס-סלק:
-
הכניסו את נוזל הבישול יחד עם מיץ הלימון, הסלק, הטחינה והחומוס אל מעבד המזון והפעילו למשך 2-3 דקות או עד שכל הרכיבים מתאחדים למשחה חלקה בגווני ורוד-סגול.
-
עצרו את פעולת מעבד המזון, הוסיפו פנימה מלח, כמון ושום כתוש. הפעילו שוב למשך חצי דקה. אם הממרח נוזלי מדי הוסיפו עוד מעט טחינה, ואם הוא מוצק מדי הוסיפו מעט מים או מנוזל הבישול.
-
העבירו את תכולת הממרח לצלחת הגשה או אל כלי אחסון, זלפו מעט שמן זית מעל והגישו או אחסנו בקירור.