אמנם התרגלתם לחלה הרגילה של שבת, אך הגרסה הצבעונית הבאה תככב בשולחן שלכם בכל שבוע! שלושת צבעי הסתיו היפיפיים של החלה הופכים אותה לכמעט יפה מדי לחיתוך, אך תתקשו לעמוד בפיתוי כאשר תראו אותה על השולחן...
אופן הכנת החלה צבעונית:
-
חממו את התנור מראש על 220 מעלות.
-
ערבבו את הקמח, השמרים והמלח, וחלקו את התערובת לשלוש קערות באופן שווה.
-
רסקו את התרד בבלנדר יחד עם כחצי כוס מים והוסיפו לקערה אחת.
-
רסקו את הפלפלים יחד עם כחצי כוס מים והוסיפו יחד עם הפפריקה לקערה שנייה.
-
מעכו את הדלעת עם קצת מים (אין צורך בבלנדר) והוסיפו לקערה השלישית.
-
בכל קערה אמור להיות בצק בצבע אחר, אותו עליכם ללוש קלות. לאחר מכן, כסו את הקערות בניילון והניחו במקום חמים להתפחה למשך שעה
מקור תמונה:
spsmw
-
כעבור שעה, גלגלו כל חתיכת בצק על משטח מקומח ל"חבל" ומוארך. כך שיתקבלו שלושה חבלים סך הכל.
-
עתה הרכיבו את החלה: חברו את שלושת הגלילים בנקודה אחת ושזרו אותם בצורת צמה.
-
השאירו להתפחה נוספת למשך כחצי שעה. לאחר מכן, הרטיבו מעט את החלק העליון, קשטו בזרעים והכניסו לתנור למשך 35-30 דקות. לבסוף, הניחו ללחם להתקרר מחוץ לתנור עד ההגשה.
מקור: גלי.ב.ד