אם אתם מחפשים עוגה פשוטה להכנה וטעימה במיוחד ליד הקפה שלכם – נסו את המתכון המצוין הבא. הניחוח של החמאה ואגוזי הלוז ימשוך את כל בני הבית למטבח בזמן האפייה, ואף אחד לא יחשוב על שוקולד בזמן האכילה של העוגה העשירה הזו.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לעוגת חמאה ואגוזי לוז:
אופן הכנת העוגת חמאה ואגוזי לוז:
-
חממו את התנור ל-160 מעלות, רפדו תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ושמנו אותו קלות.
-
הכניסו אגוזי לוז ו-1 כף סוכר למעבד מזון והפעילו למשך 1 דקה.
-
הוציאו והניחו 2 כפות מהתערובת בצד.
-
הכניסו לקערה בינונית אבקת אפייה, מלח, קמח ואת שארית תערובת האגוזים וערבבו היטב.
-
הכניסו חמאה ו-1 כוס סוכר לקערת מיקסר וטרפו בעזרת מיקסר ידני במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קלילה ואוורירית, במשך כ-3 דקות.
-
הוסיפו לקערה את הביצים, אחת בכל פעם, עד שכל אחת מהן תיטמע בתערובת במלואה.
-
הנמיכו את המהירות של המיקסר והוסיפו לקערה את הרכיבים היבשים תוך כדי ערבוב.
-
צקו את הבלילה על התבנית המשומנת ומרחו אותה באופן אחיד.
-
פזרו מעל הבלילה את שארית תערובת האגוזים והסוכר והכניסו לתנור למשך 40-45 דקות.
-
הוציאו את העוגה המוכנה, צננו, חתכו והגישו עם סירופ אהוב.