פורים בלי אוזני המן זה כמו פורים בלי תחפושות - ולכן, השנה החלטתי לחבר בין שתי האהבות ולהכין בעזרת השף לירוי קפוזה אוזני המן פיצה. את הבצק הפריך המסורתי החלפנו בבצק שמרים, בדומה לבצק הפיצה, כדי שיוכל להחזיק כראוי את רוטב העגבניות והתוספות. דרך מעולה להכין משלוחי מנות חלביים למבוגרים שפחות חובבים מתוקים, לזלול בארוחת הבוקר או הערב לצד סלט טרי, וליהנות מחטיף טעים ומוכר בדרך קצת שונה ויצירתית.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים אוזני המן פיצה
קמח: אפשר להחליף את הקמח במתכון בקמח מלא או בקמח כוסמין. חשוב להתאים ולהגדיל לפי הצורך את כמות המים, כיוון שקמחים אלו זקוקים ליותר מים מקמח רגיל.
גבינה: רצוי להשתמש בגבינה מגוררת כמו: גבינה צהובה, פרמז'ן, בולגרית יבשה, מוצרלה.
רוטב העגבניות: אפשר לגרד בעזרת פומפייה את העגבנייה כמו במתכון, או להשתמש בכמה כפות עגבניות מרוסקות, או קטשופ.
רוטב שום: ניתן להחליף את רוטב השום בביצה טרופה, לסגירת הבצק וציפוי מעל.
תוספות: חשוב לא להעמיס יותר מידי תוספות בתוך אוזני ההמן, כיוון שתוספות יתר יגרמו לה להיות כבדה, לא לתפוח כראוי ואפילו להיפתח. תוספות אפשריות: זיתים, פטריות, תירס, בצל, גמבה, תרד קצוץ דק וקטן.
חימום התנור: חשוב מאוד לחמם את התנור מראש כדי לתת לאוזני ההמן לתפוח בחום אחיד.
מקור תמונה:
צילום נוי פירסט
אופן הכנת הבצק:
-
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, שמן ומחצית מכמות המים. מחברים וו לישה ומתחילים לערבל.
-
מוסיפים מלח ומים לפי צורך תוך כדי לישה. ממשיכים ללוש כ-10 דקות עד קבלת בצק רך ואחיד.
-
שמים את הבצק על משטח מעט מקומח ויוצרים צורת כדור. מחזירים לקערת המיקסר, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים לעלה דק בעזרת מערוך.
-
בעזרת חותכן עוגיות/כוס/רינג מקומחים במעט קורצים צורות מהבצק. בסיום, ניגשים לתהליך הכנת המלית.
אופן הכנת המילוי:
-
מגרדים את העגבנייה על גבי פומפייה, מוסיפים את התבלינים: אורגנו, פפריקה, מלח, ומערבבים.
-
כותשים את השום ומערבבים עם מעט שמן זית ומלח.
-
מברישים בעזרת מברשת את שולי העיגולים בעדינות עם מעט רוטב שום, כך דפנות הבצק ייסגרו היטב ולא יפתחו בזמן האפייה.
-
מניחים כף רוטב עגבניות במרכז כל עיגול, ומעל עלה בזיליקום או מעט אורגנו.
-
במרכז העיגול שמים מעט גבינת פרמז'ן, מעט גבינה צהובה, ומעט תוספות.
-
יוצרים צורת אוזן המן משולשת, מהדקים שתי דפנות עיגול יחד, מקפלים את הדופן השלישית ומהדקים עם 2 הפינות היטב.
-
מורחים את הבצק בחוץ בעדינות ברוטב שום ומפזרים אורגנו (לא חובה), מעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
-
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, כ-10-15 דקות, עד להזהבה - בסיום להעביר לצלחת הגשה ולאכול בהנאה!
טיפ השף:
לשדרוג הטעם השתמשו בפרוסות זיתי קלמטה.