header

מתכון מפתיע לחצ'פורי-פיתה

בין אם שמעתם על המאפה הגיאורגי המסורתי והמפורסם, החצ'פורי, ובין אם לאו – המנה הזו היא בדיוק בשבילכם! היום תלמדו מיוצרת המתכונים Berko Made, כיצד להכין חצ'פורי-פיתה, או בקיצור "חצ'פיתה", ב-5 דקות ובלי יותר מדי לכלוך או כלים שצריך לשטוף. המנה הנהדרת הזו תהפוך לכוכב המפתיע שלכם בכל סעודה חלבית, או אפילו בארוחת ערב אישית מהירה, אבל מושקעת וטעימה!

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
רכיבים למתכון לחצ'פורי-פיתה:
פיתה - 1
חמאה - מעט למריחה
גבינה צהובה - 1 פרוסה (סוג לבחירתכם)
ביצה - 1
גבינה בולגרית - קובייה קטנה (מפוררת)
זעתר - 1 כפית
שומשום - 1 כפית
אופן הכנת המתכון לחצ'פורי-פיתה:
  1. חתכו בעזרת סכין חדה עיגול גדול בצד העליון של הפיתה והוציאו את החלק שנחתך. תוכלו לשמור אותו לאחר כך ולאפות אותו יחד עם הפיתה – הוא ייצא פריך ותוכלו לטבול אותו בביצה.
  2. מרחו חמאה בתוך הפיתה – גם על השוליים העליונים שנותרו.
  3. שימו רצועות גבינה צהובה בתוך הפיתה בסמוך לשוליים שלה.
  4. שברו בזהירות ביצה ושפכו אותה לתוך מרכז הפיתה.
  5. פזרו מעל את פירורי הגבינה הבולגרית, ואז את הזעתר והשומשום.
  6. הכניסו את הפיתה לתנור בחום 160 מעלות למשך כ-15 דקות, או עד שהחלבון של הביצה מפסיק "לזוז" (כדי לבדוק זאת, נענעו קצת ובזהירות את הפיתה).
  7. העבירו את התנור למצב גריל, והגביהו את החום ל-200 מעלות ל-2-3 דקות, עד לקבלת גוון זהוב מלמעלה.
  8. הגישו את החצ'פורי חם לשולחן, ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
אם אתם אוהבים לאכול את הביצה כשהיא נוזלית יותר, העבירו את התנור למצב גריל כשהחלבון עדיין "זז" קצת.
מקור: Berko Made
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.