פסטה עם פסטו היא אחת המנות הקלילות והטעימות ביותר שאפשר להכין. מתקבלת מנה עסיסית ומרהיבה בגוון ירקרק מיוחד שאפשר בקלות להפוך לחלבית ולפזר מעל גבינה קשה מגורדת, ואפשר לוותר על הגבינה מעל ולהפוך אותה בקלות לטבעונית/פרווה.
את הוספת הרוטב אפשר לעשות בשתי דרכים: הראשונה כמו במתכון, לחמם את רוטב הפסטו במחבת, להוסיף את הפסטה, לערבב ולהגיש חם. הדרך השנייה היא לערבב את רוטב הפסטו עם מי הבישול בקערית, לצקת מעל את הפסטה, לערבב היטב ולהגיש קר. לא משנה באיזו דרך תבחרו, תקבלו מנה נהדרת שכיף לאכול גם קרה וגם חמה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים ספגטי ברוטב פסטו:
הספגטי: את הספגטי כמובן אפשר להחליף בכל סוג שתרצו, רק אל תשכחו לשמור כוס ממי הבישול.
רוטב פסטו: אפשר לרכוש רוטב פסטו מוכן ואפשר להכין לבד כמו במתכון הבא רוטב פסטו ביתי.
גבינת פרמז'ן: את גבינת הפרמז'ן המגורדת מעל אפשר להחליף בכל גבינה קשה אחרת.
תיבול: לפני ההגשה, אם צריך לתקן טעמים, תבלו עם קורט מלח ופלפל. אין צורך להעמיס בתבלינים אחרים, כי טעם הפסטו מספיק עשיר.
שדרוג המנה: אפשר להוסיף זיתי קלמטה, קוביות חזה עוף, רצועות סלמון, עגבניות שרי ועוד...